OBI Česká republika s.r.o.

#1991Neuznaná reklamace

8 měsíců 6 dnů 3 hodiny

24.01.2014, před 11 lety

Jan Dlouhy

Koupil jsem wc kombi zachod.Instalater namontoval adruhy den jsem zjistil, ze nadrzka je zezadu praskla a kape tudy voda na zem.V obi mi rekli ze to nemuzou uznat, ze to mohl udelat ten instalater kdyz pridelaval nadrzku k mise dvema plastovymi srouby.

wc kombi, cena 990,-

Vymena,vraceni penez

7.2.2014 16:44, před 11 lety

Dle § 616 odst. 4 občanského zákoníku platí, že pokud prodejce neprokáže opak, považuje se rozpor s kupní smlouvou za existující již při převzetí výrobku. V tomto případě by se patrně posuzovalo i, jak je vada viditelná, zda mohla být zjištěna při přidělání.
V rámci rozporu s kupní smlouvou má kupující možnost zvolit způsob jeho vyřízení buď opravou nebo výměnou výrobku za nový.

30.9.2014 15:38, před 10 lety

Společnost OBI Česká republika s.r.o. se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení.