Dobrý den, mám problém se společností Taxify. Využil jsem registraci a jejich služby. Slibují 150 Kč voucher na první jízdu díky registraci, ke které jsem obržel nabídku od mého přítele. Při objednání první služby v noci z Prahy 5 přijel první řidič a odmítl mě odvézt domů (Ledkovská ulice). Prý ať i objednám jiný vůz. Druhý vůz přijel ale již nešel využít slevový kupon, musel jsem platit celou částku. Na následnou stížnost mi společnost nabídla slevový kupon 200 Kč na další jízdu. O několik dní se ovšem situace při objednání jízdy ze Žižkova opakovala. První řidič nechtěl jet na Prahu 9. Tím kupon propadl. Druhý řidič (nehledě na komfort - v zimě čekat na druhého řidiče a pouze objet blok, aby mě první řidič vysadil na stejném místě). Druhá jízda se již uskutečnila opět za plnou částku. Jelikož se situace dvakrát opakovala, nechtěl jsem více využít služeb společnosti. Chtěl jsem vrátit peníze, které jsem uhradil a nemohl je uplatnit za jízdu. Společnost jsem o to 2x požádal, stejně jako o vyřazení z registru. Chtěl jsem si také přečíst obchodní podmínky, ale ty jsou pouze v angličtině.
Vrácení 200 Kč na účet (kartu), které jsem nemohl uplatnit jako slevový kupon při jízdě, kterou jsem s touto společností využil, z důvodu neprověřených a neochotných nasmlouvaných řidičů společnosti.
Vyhodnocení situace, zda se jedná o nekalou obchodní praktiku a případné uložení nápravy nebo pokuty přísluší dozorovému orgánu, kterým je v tomto případě Česká obchodní inspekce. Obchodní praktika je nekalá, je-li jednání podnikatele vůči spotřebiteli v rozporu s požadavky odborné péče a je způsobilé podstatně ovlivnit jeho rozhodování tak, že může učinit obchodní rozhodnutí, které by jinak neučinil. Nekalé jsou zejména klamavé a agresivní obchodní praktiky. Spotřebitel může podat ČOI podnět k prošetření. Adresy jednotlivých inspektorátů lze najít na www.coi.cz. Podnět lze podat i elektronicky přes elektronickou podatelnu ČOI na adrese www.coi.cz.