BILLA, spol. s r. o.

#2004Stanovení vývoje cen krůtího masa

8 měsíců 12 dnů 2 hodiny

26.01.2014, před 11 lety

František Máté

Rád bych upozornil, jak BILLA market stanovuje ceny krůtího masa.
Všiml jsem si, že asi před 4 měsíci stálo 1 kg krůtího masa 139,- Kč, v akci toto maso stálo kolem 129,- Kč.
Po krátkém časovém období se cena zvedla ze 139,- Kč na 169,- Kč a v akci se prodávalo za 139,- Kč.
Dnes se krůtí maso prodává za 219,- Kč a v akci za 169,- Kč.
Vedení společnosti BILLA zkouší asi výšku životní úrovně českého obyvatelstva a když vidí, že občané jsou ochotni zvýšenou cenu akceptovat, tak BILLA jim udělá radost a cenu ještě zvýší.
Rád bych poděkoval vedení společnosti BILLA, že takto pružně reaguje na koupi schopnost obyvatelstva a ceny vesele zvyšuje.
Takový to postup praktizuje všechny supermarkety v našem státě a mi jim to vesele tolerujeme a s radostí u nich nakupujeme. Jsem rád, že tyto společnosti jsou všechny zahraniční a oni na úkor nás občanů České republiky pěkně profitují.

cena krůtího masa

podrobná kontrola vývoje cen na našem trhu a stanovení přípustné hranice, za které se může cena v určitém období zvednout
zvednutí ceny ze 139,- na 219,- Kč je obrovská bezohlednost vůči zákazníkovi
Rád bych byl kdyby Vaše společnost upozorňovala i na takovéto případy, jsem si vědom, že Vaše postupy v takovýchto věcech, jsou moc namáhavé na kolik Vy to můžete jenom prošetřit a upozornit, ale hlavní slovo v tom mají státní orgány, kterým jsou tyto věci lhostejné /úřad pro stanovení cen, státní obchodní inspekce, vláda/

10.3.2014 15:14, před 11 lety

Dle právního řádu jsou ceny smluvní. Možnosti regulace jsou upraveny např. v zákoně o cenách, ale není upraveno kolik si může prodejce účtovat za maso a další výrobky. Regulace cen se týká například dodávky energií, kde je Energetickým regulačním úřadem každoročně vydáváno cenové rozhodnutí.
Ze zákona o ochraně spotřebitele vyplývá, že spotřebitel má být informován o konečné ceně před uzavřením kupní smlouvy. Zároveň by bylo klamavou obchodní praktikou, pokud by byla např. uvedena cena 139 Kč a následně byla vypsána akce, kde by byla stanovena původní cena 169 Kč a se slevou 139 Kč. Zde by byl nepravdivě uvedený údaj o ceně před slevou.

8.10.2014 15:35, před 10 lety

Společnost BILLA, spol. s r.o. byla o podaných stížnostech informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se ke stížnostem vyjádřit, proto jsme se rozhodli případy uzavřít z důvodu nereakce podnikatele. Neplní-li podnikatel informační povinnost o ceně řádně, je možné podat podnět České obchodní inspekci.