BEAUTY LINE s.r.o. v likvidaci

#20219Nevrácení fin. částy za příslib vrácení zboží do 30 dnů

19.12.2017, před 7 lety

Vosátka Vladimír

Dne 3.10.2016 jsem vrátil iontový náramek za 690 Kč. Poštovní poukázka na tuto částku mi přišla dne 17.1.2017. Vzhledem k tomu, že jsem byl delší dobu v nemocnici, nemohl jsem zaslanou částku osobně vybrat. Požádal jsem proto o opětovné zaslání nové Poštovní poukázky dne 18.2.2017, bez rekace. Proto jsem zaslal Poslední pokus o smír dne 3.6.2017, opět bez rekace.

iontový náramek v částce 690 kč

opětovné vrácení částky 690 kč např. Poštovní poukázkou

19.1.2018 17:16, před 7 lety

Jestliže proběhlo ze strany spotřebitele odstoupení od smlouvy a vrácení zboží, má společnost povinnost vrátit spotřebiteli peněžní prostředky. Neučiní-li tak, potom se z nevrácené částky stává tzv. bezdůvodné obohacení a od okamžiku, kdy mělo k vrácení peněžních prostředků dojít, může spotřebitel po společnosti požadovat úrok z prodlení dle § 1970 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v kombinaci s nařízením vlády č. 351/2013 Sb.

K vydání bezdůvodného obohacení je společnost povinna dle § 2991 odst. 1 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Bližší informace k bezdůvodnému obohacení a interaktivní vzor je možné nalézt zde: https://www.dtest.cz/clanek-3510/vyzva-k-vydani-bezduvodneho-obohaceni.

25.2.2018 10:19, před 7 lety

Spotřebitel nám sdělil, že společnost mu nakonec částku zaslala. Stížnost proto uzavíráme.