Dobrý den.
Zakoupila jsem přes www.mall.cz dne 5.12.2016 kombinovanou chladničku Beko CSA24022.
Reklamovala jsem dne 17.9.2017 prostřednictvím webového formuláře na https://www.bekocr.cz/objednavka-opravy-spotrebice spodní prasklé dveře (od mrazničky). Uplatnila jsem požadavek na záruční opravu.
18.10.2017 jsem telefonovala na zákaznickou linku společnosti Beko, abych se zeptala, proč nereagují. Po telefonické dohodě jsem údaje (faktura, dodací list, výrobní číslo, fotku...) zaslala do e-mailu již konkrétní osobě, která začala komunikovat, a druhý den se již ozval servisní technik, že na základě fotografie objedná díl a rovnou to vymění a domluví se na termínu návštěvy.
Nicméně se další měsíc nic nedělo, tak jsem 15.11.2017 opět zaslala dotaz e-mailem, kdy to budou řešit. Paní napsala, že neví, zda má servisní středisko už díl.
18.12.2017 jsem opět psala e-mail, že dosud nemáme od technika odezvu. Nikdo nereagoval.
Skutečně nevím, jak si mohou dovolit reklamaci tak dlouho natahovat.
Prosím o radu, jak postupovat, děkuji.
Kučerová
chladnička Beko CSA24022, SN 1629192709
Požaduji bez dalšího zdržování dokončit reklamaci a opravit/vyměnit spodní dveře.
Za vyřízení reklamace je odpovědný vždy prodávající, nikoli osoba, která byla k opravě určena (např. servisní středisko). Se svými nároky je proto nutné obracet se na prodávajícího, se kterým byla uzavřena kupní smlouva.
Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se podnikatel se spotřebitelem nedohodne na lhůtě delší. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy. Dojde-li k podstatnému porušení smlouvy, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit a žádat vrácení peněžních prostředků. Spotřebiteli doporučujeme, aby si uchoval všechny dokumenty prokazující, že reklamace byla uplatněna.
Prodávající je povinen spotřebiteli vydat písemné potvrzení o tom, kdy spotřebitel právo uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitel požaduje; a dále potvrzení o datu a způsobu vyřízení reklamace, včetně potvrzení o provedení opravy a době jejího trvání, případně písemné odůvodnění zamítnutí reklamace. Tato povinnost se vztahuje i na jiné osoby určené k provedení opravy. Pokud tak neučiní, dopouští se správního deliktu, za který mu hrozí pokuta od České obchodní inspekce.