be2 S.a.r.l.

#20275Zrušení placení premium

3 měsíce 3 dny 10 hodin

21.12.2017, před 7 lety

Jan Hrůza

Dobrý den, prosím o pomoc. Chtěl jsem vyzkoušet seznamku be2, dnes (21.12.2017) jsem zakoupil premium členství za údajných 99kč. Po odsouhlasení a zaplacení kartou mě přišel e-mail s odečtenou částkou 4 752kč. Se ztrátou se smiřuji, ale až později jsem se dočetl v podmínkach, že členství bude opakovaně prodlužováno a zrušení je možné jen dopisem do Lucemburska. Poslal jsem e-mail na jejich customer servise,ale chodí mi jen automatické odpovědi od robota. Pomozte prosím

Prémium členství

Pomoc s ukončením premium členství

21.12.2017 12:28, před 7 lety

U smluv uzavřených prostřednictvím prostředku umožňující komunikaci na dálku (např. internet) má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit ve lhůtě čtrnácti dnů ode dne uzavření smlouvy. Dle § 1837 písm. a) občanského zákoníku spotřebitel nemůže odstoupit od smlouvy o poskytování služeb, jestliže byly splněny s jeho předchozím výslovným souhlasem před uplynutím lhůty pro odstoupení od smlouvy a podnikatel před uzavřením smlouvy sdělil spotřebiteli, že v takovém případě nemá právo na odstoupení od smlouvy. Souhlas musí být výslovný (pouhý odkaz na obchodní podmínky je nedostačující) a musí být učiněn při uzavírání smlouvy. V případě sporu by musela společnost prokázat, že spotřebitele informovala a že souhlas byl ze strany spotřebitele vysloven.

Spotřebitel může tedy odstoupit od smlouvy o poskytování služeb, pokud ještě nedošlo k jejich splnění. Započala-li společnost s plněním služeb na základě výslovné žádosti spotřebitele před uplynutím lhůty pro odstoupení od smlouvy, uhradí spotřebitel společnosti pouze poměrnou část sjednané ceny za plnění poskytnuté do okamžiku odstoupení. Je-li sjednaná cena nepřiměřeně vysoká, uhradí spotřebitel společnosti poměrnou část ceny odpovídající tržní hodnotě poskytovaného plnění.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt, doporučujeme spotřebiteli, aby se v případě nevyřešení situace v mimosoudním řešení sporů, obrátil na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska.

22.12.2017 12:12, před 7 lety

ID: OFB2BO38

Přejeme Vám dobrý den.

Dle našich informací Vás již kontaktovalo Zákaznické centrum be2 – překontrolujte si prosím svou schránku a reagujte na přijatý email,

děkujeme Vám.

22.12.2017 12:51, před 7 lety

Jan Hrůza

Poslal jsem 2 e-maily + ještě 3 s podepsanou výpovědní smlouvou v PDF. Dnes skutečně zareagovali, ale jen na jeden e-mail a k podepsanému formuláři se nevyjádřili. Zatím stále čekám.

24.3.2018 22:41, před 7 lety

V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitel může obrátit na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009.