DATIX s.r.o.

#2032Odstoupení od kupní smlouvy

12 dnů 15 hodin

28.01.2014, před 11 lety

Miloslav Koštíř

Dne 29.11.2013 jsem si koupil telefon z obchodu mobilprovas.cz. Telefon přišel rozbalený a pravděpodobně používaný. Na otázku, proč je telefon rozbalen a proč byla odlepená a následně přilepená fólie na displayi mi odpověděli, že mám telefon poslat zpět. To jsem udělal a 11.12. jsem odstoupil od kupní smlouvy a telefon poslal zpět na adresu společnosti DATIX s.r.o., jak mají uvedeno na internetových stránkách http://www.mobilprovas.cz/vse-o-nakupu/. Odstoupení bylo zamítnuto z toho důvodu, že v době koupě telefonu e-shop provozovala společnost RS3-System s.r.o., ale v době odstoupení jej provozovala (a doteď provozuje) DATIX s.r.o. Já teď nevím, s kým mám jednat, DATIX mi peníze vrátit nechce, RS3-System mi je těžko vrátí, když už jsou to skoro 2 měsíce. Je opravdu možné, že i když jsem stihl odstoupit od KS ve lhůtě 14 dnů a postupoval jsem podle pokynů na jejich stránkách, přijdu tak o možnost odstoupení od KS?

HTC One S

Musím jako spotřebitel řešit obchodní vztahy mezi majiteli, nebo je to jen jejich finta? Já jsem přeci koupil produkt od mobilprovas.cz a obchodu mobilprovas.cz jsem ho vrátil a očekávám od nich peníze zpět.

7.2.2014 12:35, před 11 lety

V těchto případech je důležité, zda nový provozovatel internetových stránek převzal i závazky předchozí společnosti. Pokud ne, bude třeba nárok uplatnit vůči společnosti,které byla hrazena kupní cena. Reklamace se ale bude považovat za řádně uplatněnou, protože kupující jednal patrně dle pokynů prodejce.

10.2.2014 12:45, před 11 lety

Společnost se nerozhodla služby VašeStížnosti.cz využít, tudíž bude řešení stížnosti ukončeno. V případě doplňujích dotazů ohledně dalšího postupu může spotřebitel kontaktovat poradenskou linku: 299149009.