A-EXPRESS s.r.o.

#20407Opožděný autobus

30.12.2017, před 7 lety

Iveta Mikulova

Dne 22.12.2017 jsem cestovala na Slovensko kde mal autobus opordeni 1hod 15min. Dne 29.12.2017 jsem cestovala spatky z Prešov Brno Zvonařka z Presova 10.30 příchod do Brna 17.25 mal opordeni přijel 21.15 bohužel pripoje do Jihlavy jsem uz nemnel šla jsem s taxsikem který mně stal 105EUR (2660)CK z toho důvodu budu žádat o odškodnění

Budu žádat o vrateni finančních prostředků za cestu a taxi

30.12.2017 08:42, před 7 lety

Dle § 40 odst. 1 vyhlášky ministerstva dopravy č. 175/2000 Sb., o přepravním řádu pro veřejnou drážní a silniční osobní dopravu má cestující ve veřejné drážní a silniční osobní dopravě právo na vrácení jízdného v případě, že spoj, který hodlal pro přepravu použít, má z nástupní stanice cestujícího zpoždění 60 minut a více a cestující s platnou jízdenkou pro jednotlivou jízdu se proto vzdal jízdy.

Pokud z důvodů na straně dopravce dojde zpožděním spoje, který cestující použil pro přepravu, ke ztrátě přípoje v rámci jedné přepravní smlouvy nebo nebyla-li dokončena započatá přeprava cestujícího spojem, jímž jízdu nastoupil, má cestující právo: a) na další přepravu do cílové stanice nejbližším vhodným spojem příslušného dopravce nebo použití náhradní autobusové dopravy provozované přechodně za omezenou nebo zastavenou drážní dopravu, b) nebo na bezplatnou přepravu do nástupní stanice nejbližším vhodným spojem příslušného dopravce; cestující s jízdenkou pro jednotlivou jízdu má v tomto případě také právo na vrácení zaplaceného jízdného, c) nebo na vrácení jízdného za neprojetý úsek cesty, vzdal-li se cestující s jízdenkou pro jednotlivou jízdu další jízdy a dopravce tuto skutečnost potvrdil.

Cestující ve veřejné drážní a silniční osobní dopravě má právo při neprovedení přepravy z důvodů na straně dopravce na vrácení jízdného.

Jestliže ve veřejné drážní a silniční osobní dopravě nebyl cestující přepraven včas, nemá právo na náhradu škody.

24.3.2018 21:02, před 7 lety