VSP DATA a.s.

#20441Neuznaná reklamace

3 měsíce 1 den 7 hodin

02.01.2018, před 7 lety

Miroslav Navara

Mob. tel. HTC U11 voděodolnost IP67, na základě promo videa výrobce https://www.youtube.com/watch?v=a106dv7Qm08 kde s telefonem skáčou do vody jsem ho i já ponořil (cca 20cm/1min), telefon nepřežil bez úhony a výrobce ho neuznal k reklamaci, odvolali se na info http://www.htc.com/cz/support/htc-u11/howto/water-resistance.html , chápu, že toto uvádí v info v balení, ale tím vyvracejí to co ukazují ve své reklamě, nejde tedy o nějakou formu klamné reklamy ? Navíc jsem telefon do servisu zasílal 28.11.2017 a stále ho nemám zpět, prosím Vás a nějakou radu jak dál, nebo jestli jsem v bezvýchodné situaci. Moc Děkuji za jakoukoliv pomoc s pozdravem Míra Navara

S/N: FA77M1801113 Číslo IMEI: 356133082980524 Název zařízení: HTC U 11 Produktové číslo: 99HAMB098-00

1) uznání reklamace a oprava přístroje/
2) telefon je na neuznané reklamaci více jak 30 dní, tím pádem zpět peníze či nový přístroj

25.1.2018 17:33, před 7 lety

Prodávající je podle § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele povinen reklamaci včetně odstranění vady vyřídit bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne jejího uplatnění, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy. Spotřebitel může v takovém případě od smlouvy odstoupit, případně setrvat na uplatněném nároku nebo požadovat přiměřenou slevu z kupní ceny.

Odstoupení doporučujeme zaslat doporučeně, nejlépe s dodejkou, a shrnout v něm podstatné body související s uplatněním reklamace a doložit, že reklamace byly uplatněna. Vzor odstoupení od smlouvy a další informace jsou dostupné na https://www.dtest.cz/clanek-3281/odstoupeni-od-kupni-smlouvy-pro-marne-uplynuti-lhuty-k-vyrizeni-reklamace.

V případě reklamy mají dozor nad tím, aby se v nich neobjevovaly nekalé obchodní praktiky, živnostenské úřady. Jestliže má spotřebitel podezření, že k užití nekalé obchodní praktiky došlo, měl by se obrátit na příslušný živnostenský úřad.

3.4.2018 21:35, před 7 lety