dne 21.11.2017 jsem se registroval a zaplatil zkušební prémiové měsiční předplatné na uvedené seznamce.Žádné prodloužení prémium účtu jsem nežádal a při platbě nebylo uvedeno! Doporučený postup k ukončení uvedený na stránkách je zcela nefunkční a uvedená záložka ,,vlastnosti" neexistuje a na stránkách podpory jsou uvedené články z části česky a z části anglicky přesto jsem se domníval, že jde jen o technický problém který bude brzy vyřešen. Nebyl! Informace na stránkách jsou nepřesné a klamavé.
Přesto mi bylo společností pokoušeno o další platbu, která se naštěstí neuskutečnila. Po těchto problémech jsem našel fungující email(uvedený na stránkách společnosti kundenservice@be2.cz je nefunkční)a kontaktoval společnost s písemnou výpovědí, kterou jsem zaslal 28.12.2017. V jejich odpovědích stále dokola uvádí, že jsem výpověď nepodal včas a veškeré informace jsou uvedené v VOP.
seznamka be2 registrovaný email: jarda.kozlik@seznam.cz
Pomoc se zrušením účtu, vymazáním všech informací o mé osobě a zamezení požadování jakékoliv neuhrazené částky
Než dojde k uzavření smlouvy mezi spotřebitelem a společností, má společnost povinnost informovat spotřebitele o ceně nebo způsobu jejího určení za jedno zúčtovací období, kterým je vždy jeden měsíc, pokud je tato cena neměnná. Společnost má dále povinnost informovat spotřebitele o době trvání závazku a podmínky ukončení závazku. Společnost by v případě sporu musela prokázat, že spotřebitele řádně informovala. Zda podaná informace byla dostačující, se posoudí nejen vzhledem k jejímu obsahu, ale i ke způsobu jejího vyjádření. Pokud společnost spotřebitele o podmínkách smluvního vztahu řádně neinformovala, mohl by spotřebitel namítat neplatnost smlouvy, neboť byl uveden společností v omyl.
Pokud bylo mezi stranami sjednáno poskytování služeb v rámci placeného členství, obsahují obchodní podmínky automatickou prolongaci. Se sjednáním služby mohl spotřebitel souhlasit i s prováděním opětovné platby.
Dle všeobecných obchodních podmínek společnosti be2 S.a.r.l. je možné smluvní vztah vypovědět. Pro ukončení smlouvy je tedy vhodné zaslat společnosti výpověď. Výpověď je účinná jejím doručením a spotřebitel má v takovém případě právo na vrácení poměrné části zaplacených peněžních prostředků za dané období.
Žádat vrácení již zaplacených částek za minulá období by bylo možné pouze v případě, pokud by osoba, která uzavřela smlouvu, prokázala, že nebyla o automatickém prodloužení smlouvy informována, a že nebyla seznámena s cenou poskytované služby.
Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt, doporučujeme spotřebiteli, aby se v případě nevyřešení situace v mimosoudním řešení sporů, obrátil na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska.
Přejeme Vám dobrý den.
Dle našich informací Vás již ve výše uvedené záležitosti ke dni 02.01.2017 kontaktovalo Zákaznické centrum be2 – překontrolujte si prosím svou schránku a reagujte na přijatý email,
děkujeme Vám.
vzhledem k tomu, že emailová konverzace k ničemu nevedla řeším to zde. Bylo mi sděleno, že mé VIP člentsví je platné až do 21.3.2018 protože má písemná výpověď nebyla doručena včas a je neplatná! A stím nesouhlasím!
Dne 15.12.2017 jsem se pokoušel odeslat písemnou výpověď na uvedenou emailovou adresu kundenservice@be2.cz (v příloze zasílám print screen, že je opravdu uvedená ve VOP a jiný email zde není uvedený) bohužel se mi zpráva vrátila jako nedoručitelná (viz. druhá příloha). Pokusil jsem se tedy o druhý způsob, který nabízí Vaše stránky a to přímo v profilu v sekci: Můj profil/ vlastnosti (viz. další příloha), ale žádná záložka vlastnosti neexistuje.
Proto nejsem spokojen s uvedenými informacemi, jelikož dle uvedeného návodu není žádný uživatel schopen smazat a zrušit své VIP členství a to z důvodu, že jsou informace na stránkách nepřesné a klamavé!
Proto si stojím za okamžité ukončení VIP členství a požadování jakékoliv nezaplacené částky!
Stížnost přeřazujeme na společnost, která má možnost na vyjádření spotřebitele reagovat.
děkujeme za Váš email.
Tímto Vám potvrzujeme, že výpověď již byla zpracovaná.
Na přislouchajícím uživatelském profilu již žádné další prodloužení neproběhne.
V případě jakýchkoliv dotazů nás prosím neváhejte kontaktovat opětovně, zakaznickyservis@be2.cz
žádám ještě o potvrzení, že k dnešnímu datu tj. 15.1.2018 nedlužím žádnou finanční částku. Děkuji
ID: CEL3AO58
potvrzujeme, že žádné další platby od Vás nebudou vyžadovány.
Komentář: Děkuji za kladné vyřízení mé stížnosti. S pozdravem Pavlík