Dne 3.7.2013 jsme zakoupili synovi herní konzoli JXD S5110b. Po vánocích, ale se přestala dobíjet a power tlačítko zůstalo zamačknuté. Dnes nám přišla odpověď, že z důvodu mechanického poškození spouštěcího tlačítka se reklamace neuznává. Díky nevhodnému nevhodné manipulaci došlo k odtržení tlačítka od desky her.zařízení.Nemůže se také jednat o skryté vadě výrobku, když se i přestal dobíjet.
Mám nějakou možnost nechat si zařízení vyreklamovat, nebno nechat odporně posoudit zdali jsem jako uživatel mohl opravdu toto tlačítko , které je nejdůležitější na celé konzoli mechanicky ulomit a zničit tak celý přístroj a důvod nedobíjení výrobku. Děkuji Kalas Přemysl
JXD 5110b vyr.číslo s5110b-01-201306-8gb-000609
pokud možno opravit v záruce. A také jestly se nejedná o skrytou vadu výrobku. A nakonec i oprava a zprovoznění za jakou cenu? Pokud nebude možné výrobek opravit v záruce.
V případě, že je reklamace zamítnuta je prodejce povinný písemně zamítnutí reklamce odůvodnit dle § 19 odst. 1 zákona o ochraně spotřebitele. V případě, že kupující s tímto závěrem nesouhlasí, může se obrátit na odborníka - soudního znalce, který by vadu posoudil a zpracoval k ní znalecký posudek. Seznam soudních znalců lze nalézt na www.justice.cz nebo na www.dtest.cz. V případě, že by byl znalecký posudek ve prospěch kupujícího, má nárok na proplacení nákladů vynaložených na jeho zhotovení dle § 598 občanského zákoníku.
Paní Krista Šutoriková byla o podané stížnosti informována. Doposud však nevyužila možnost se k ní vyjádřit. Vzhledem ke skutečnosti, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.
Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení, ve kterém by spotřebitel měl prokázat existenci závady. Před podáním žaloby je nutné subjektu zaslat tzv. předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu. Dále také doporučujeme spotřebiteli konzultaci s advokátem.