V prosinci 2017 zakoupena v internetovem obchode Velade (provozovan firmou Whitebox s.r.o.) toaletni voda Acqua di Gio znacky Giorgio Armani. Obdrzeli jsme vsak produkt, ktery neodpovida zakoupenemu zbozi - je to falzifikat. Obal vypada velmi podobne znackovemu originalu, ale vune neodpovida originalu - druh, intenzita a trvanlivost vune. Porovnani provedeno na zaklade nekolika vzorku ziskanych z ruznych kamennych obchodu. Po precteni recenzi na Heureka.cz, a Vasich strankach mame obavy, ze jsme se stali obeti podvodu. Vzhledem k tomu, ze firma nereaguje na telefon a ani na e-mail (poslan na kontaktni adresu firmy), falzifikat jsme doposud fyzicky nevratili zpet a nereklamovali. Dle informaci z recenzi - by to bylo neuspesnezbytecne a jen bychom timto ztratili vecny dukaz.
toaletni voda 100ml Acqua di Gio od Giorgio Armani
vymena zbozi za kvalitni a originalni produkt, pripadne vraceni penez
Pokud již uplynula 14 denní lhůta ode dne převzetí věci pro odstoupení od smlouvy dle ustanovení § 1829 odst. 1 občanského zákoníku, může spotřebitel věc reklamovat a v rámci reklamace uplatnit nárok na odstoupení od kupní smlouvy pro její podstatné porušení. Prodávající při prodeji zboží odpovídá kupujícímu za jakost při převzetí. Věc musí mít mimo jiné vlastnosti, které si strany ujednaly. Věc musí také odpovídat jakostí nebo provedením smluvenému vzorku nebo předloze a vyhovovat požadavkům právních předpisů. Byl-li dodán padělek, jedná se o podstatné porušení kupní smlouvy a spotřebitel má právo od smlouvy odstoupit podle § 2002 občanského zákoníku.
Nereaguje-li prodávající na emailovou korespondenci ani nezvedá telefon, je vhodné zvolit komunikaci písemnou prokazatelnou formou (doručeně, nejlépe s dodejkou), a to na aktuální adresu uvedenou ve veřejném rejstříku (WHITEBOX s.r.o.,Brno-střed, Veveří, Lidická 700/19). Při využití služeb poštovního provozovatele se má zásilka za doručenou třetí den ode dne odeslání (§ 573 občanského zákoníku domněnka doby dojití). Zmaří-li vědomě druhá strana (příjemce reklamace, odstoupení od smlouvy, předžalobní výzvy) dojití, platí, že řádně došlo (§ 570 občanského zákoníku) a bude vůči prodejci takové právní jednání účinné.
Nabízení nebo prodej výrobků porušujících některá práva duševního vlastnictví se považuje za klamavou obchodní praktiku. Dozor v této oblasti vykonává Česká obchodní inspekce a celní správa, které spotřebitel může podat podnět.
Pokud spotřebitel zakoupí prostřednictvím internetu padělek místo originálu, lze využít následující kontaktní formulář celní správy: https://www.celnisprava.cz/cz/o-nas/kontakty/Stranky/oznameni-porusovani-predpisu.aspx