CCC Czech, s.r.o.

#20578Reklamace bot

07.01.2018, před 7 lety

Lucie Tsarucha

Dobry den dne 27.12.2017 jsem na prodejne v Bruntale reklamovala boty od syna,zacali mu praskat na svrsku na nartu .Reklamace probiha.Vada se vyskytla v 6 mesicich od zakoupeni zbozi.Jelikoz jsem u teto spolecnosti zakoupila boty pro deti trikrat a pokazde boty nevydrzely ani 6 mesicu,pozadovala jsem u teto posledni reklamece vraceni penez,protoze vzhledem k mym zkusenostem jsem prestala vyrobkum od teto spolecnosti verit a jiz nadale od nich boty proste nechci.Pani vedouci na prodejene velice arogantne rekla,ze ja si musim vzit boty nove po uznani reklamace.Chci se zeptat,to jako zakaznik nemam pravo na to,si vybrat co chci vzhledem tedy k me spatne zkusenosti? Do toho reklamacniho protokolu mi napsala pani vedouci vsechny 3 moznosti reseni,pritom ja chtela at tam je napsano ze pozaduji vraceni penez pouze.Je mi jasne jak reklamace dopadne,ale ja opravdu uz od teto spolecnosti boty nechci,nehodam tam zase za mesic jit s dalsi reklamaci.Cislo reklamace je R81965628379

2220757690042/ACTION BOY CP40-FK-683000J

Odstoupení od kupní smlouvy a vracení peněz.

8.1.2018 12:11, před 7 lety

Dle § 2169 občanského zákoníku má kupující primárně nárok na opravu věci, je-li možná. V případě, že oprava možná není, má kupující nárok na výměnu věci, a není-li ani tato možná, tak na odstoupení od smlouvy. Můžeme říci, že nároky spotřebitele jsou takto hierarchicky uspořádané.

Spotřebitel si tedy může v rámci reklamace zvolit nárok, který požaduje. Vždy je ovšem potřeba zohlednit povahu vady. Jednalo-li se tedy o vadu, kterou byl prodávající schopen opravit, mělo by dojít k opravě věci. Pokud se o opravitelnou vadu nejednalo a prodávající byl schopen vyměnit zboží za totožný bezvadný kus, je v souladu se zákonem, že zvolil výměnu vadné věci či její části.

Není-li však možné vadu odstranit výše uvedenými způsoby nebo pokud není možné věc řádně užívat pro opakovaný výskyt vady po opravě či pro větší počet vad najednou, pak může spotřebitel i odstoupit od smlouvy a požadovat vrácení zaplacené částky za zboží.

3.4.2018 21:29, před 7 lety