dne 4. 1. 2018 jste mi měli doručit zásilku číslo 40152808485. K doručení nedošlo z důvodu laidáckého pochybení Vašeho zaměstnance na depu, což mi bylo řečeno i Vaší telefonní operátorkou, které mi doporučila i sepsání této stížnosti a trvání si na adekvátním řešení.
K doručení nedošlo z důvodu, že zásilka vůbec nebyla doručena na zvolený PPL Parcel shop, ale byla Vaším zaměstnancem odeslána zpět odesílateli a to bez jakéhokoliv kontaktování zákazníka, tedy mě. Tento postup mi přijde jako nehorázná drzost vzhledem k tomu, že i na svých facebookových stránkách se vydáváte za nejdůvěryhodnější balíkového přepravce roku 2017. Takovéto chování je pro mě jako zákazníka naprosto nepřípustné. Způsobili jste mi nejenom komplikace s potřebným zbožím, ale také s obchodem, kde jsem zásilku objednala. Navíc jsme řešením s Vámi strávila část pracovní doby, což je pro mě velice nepříjemné.
Žádám tedy explicitní vysvětlení toho, co se stalo, proč a jak Váš zaměstnanec pochybil a jak je možné, že se nikdo neozval. Dále požaduji omluvu a náhradu psychické, časové a finanční škody, včetně personálního a finančního potrestání konkrétního zaměstnance, který pochybil.
Věřím, že dojde k nápravě a nebude nutné věc řešit dále jinou právní cestou.
Nedoručení zásilky číslo 40152808485
Co se týká nesplnění povinnosti dodat řádně dle zasílatelské smlouvy v deklarovaném termínu, bylo by nutné namítnout skutečnost, že se zasílatel nepokusil zásilku dodat a tím porušil povinnost ze smlouvy, kterou má uzavřenou s odesílatelem, který by mohl vadné poskytnutí služby reklamovat.
Za včasné doručení ve vztahu mezi prodávajícím a spotřebitelkou odpovídá prodávající, protože povinnost dodat je dle českého práva splněna dojitím zboží do místa dodání, tj. standardně do bydliště spotřebitelky. Vzhledem k tomu, že zasílatelskou smlouvu uzavíral prodávající (odesílatel zboží), ten je také oprávněn uplatnit reklamaci u svého smluvního partnera, pokud služba nebyla poskytnuta v souladu se smlouvou.