Při ukončení smlouvy stavebního spoření jsem byl ze strany spořitelny obeslán závěrečným výpisem z účtu. Na výpise jsou uvedeny položky "bonus 0", "bonus 1", "bonus 2", a to pouze jednou částkou, kterou spořitelna na účet připsala. Výše připsaných bonusů mi moc nesouhlasí. Požádal jsem spořitelnu o detailní sheet s výpočtem, jak se jednotlivé bonusy spočetly. Spořitelna odpověděla obecnou floskulí bez verifikační podkladů. Z odtažité a arogantní odpovědi cítím, že se svého práva nedomůžu. Je spořitelna povinna předložit výpočet, jak bonusy z kalkulovala?
Jedná se o několik ukončených smluv stavebního spoření
Požaduji data, ze kterých bude možné výpočet bonusů z kontrolovat. Výpočtový sheet, jak byly postupně úroky připisovány.
Spořitelna je povinná zákazníkovi předložit na jeho žádat podrobné vyúčtování, ze kterého se lze dopočítat, jaká měla být výše bonusů. Způsob výpočtu, který by měl být popsán v obchodních podmínkách demonstrovat nemusí.
Společnost se rozhodla nevyužít možnosti mimosoudního řešení sporů a nadále je ochotna s nespokojenými zákazníky komunikovat pouze prostřednictvím svého zákaznického servisu. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze ve správním, případně soudním řízení, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti.