Global Distribution Solutions

#20699Klamání zákazníka

11.01.2018, před 7 lety

Lenka Kalivodová

Nabízejí zde parfémy. Osobně jsem nabyla dojmu, že jde o velké vánoční slevy originálních parfémů světových značek. Zboží jsem si objednala. Pak jsem však byla kolegyněmi upozorněna, že zřejmě nejde originály, i když uvedené slevy, tomu odpovídají.

Žel díky mému špatnému zraku jsem si nevšimla, že u slevy je napsáno, že parfémy jsou v universálním flakónu.

Mám podezření, že parfémy jsou od firmy Essens, sama je nakupuji a prodávám, a vím, že takto se prezentovat nesmí, protože jde o klamání zákazníka.

Samozřejmě mi přišla zvláštní velmi nízká cena, ale opravdu jsem si myslela, že jde o po vánoční výprodej a jak jsem se již výše zmínila, uvedené slevy, tomu odpovídaly.
Mají uvedenou adresu pouze do USA, není zde kontakt do ČR, kontaktní adresa ani IČO.

Parfémy světových značek - klamání zákazníka. Jsou zde uvedeny obrázky originálních parfémů, které nedostanete. A rovněž vysoké slevy, díky kterým si myslíte, že jde o vyjímečnou slevu originálního parfému

Prozkoumání prodejce a výrobků

11.2.2018 11:35, před 7 lety

Pokud zmiňovaný e-shop jakýmkoli způsobem míří a cílí i na české spotřebitele, použije se pro zakoupené zboží režim českého platného práva.

Pokud byla kupní smlouva uzavřena distančním způsobem (přes internet, telefon, atd.), má spotřebitelka právo odstoupit od smlouvy bez udání důvodů ve lhůtě čtrnácti dní od převzetí zboží. Toto ustanovení na ochranu spotřebitele je v právní úpravě zakotveno z důvodu, že si kupující nemůže zboží vyzkoušet před uzavřením smlouvy. Odstoupí-li spotřebitelka od smlouvy, vrátí jí prodávající bez zbytečného odkladu, nejpozději do čtrnácti dnů od odstoupení od smlouvy, všechny peněžní prostředky včetně nákladů na dodání, které od ní na základě smlouvy přijal. Více informací o odstoupení od smlouvy bez udání důvodu je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3283/odstoupeni-od-kupni-smlouvy-uzavrene-pres-internet-ci-po-telefonu.

Pokud již uplynula výše uvedená lhůta pro odstoupení bez udání důvodu, je možné odstoupit od smlouvy pro podstatné porušení kupní smlouvy. Prodávající při prodeji zboží odpovídá kupujícímu za jakost při převzetí. Věc musí mít mimo jiné vlastnosti, které si strany ujednaly a musí se hodit k účelu, který prodávající uvádí nebo ke kterému se obvykle používá. Věc musí také odpovídat jakostí nebo provedením smluvenému vzorku nebo předloze a vyhovovat požadavkům právních předpisů. Byl-li dodán padělek, jedná se o podstatné porušení kupní smlouvy a spotřebitelka má právo od smlouvy odstoupit podle § 2002 občanského zákoníku.

Ochranu práv duševního vlastnictví má jako dozorový orgán na starosti úřad Celní správy. Na tento úřad je možné se obracet s konkrétními podněty, pokud se setká spotřebitelka s prodejem padělaného zboží či jeho nabídkou, a to prostřednictvím jejich internetových stránek zde: https://www.celnisprava.cz/cz/o-nas/kontakty/Stranky/internetova-kriminalita.aspx

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitelka možnost využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese https://www.coi.cz/informace-o-adr/.

20.3.2018 22:55, před 7 lety