Electro World s.r.o.

#20732Neuznaná reklamace

12.01.2018, před 7 lety

Jiřina Gruberová

Dne 26.12.2015 jsme zakoupili notebook v hodnotě 20.000,-Kč a dne 7.6:2016 jsme notebook reklamovali se závadou, kdy nám byl notebook vrácen s opraveným hard diskem následně dne 9.1.2017 notebook reklamován se stejnou závadou, kdy byl opět notebook opraven s novým hard diskem a dne 19.12.2017 byl dán opět do reklamace, ale tentokrát s tím že zlobilo wifi připojení a při zkoušce na prodejně přestal fungovat i touchpad, notebook mi byl vrácen s tím že se závada neprojevila, ale i přesto, že závada nebyla uznána tak mi byl vrácen notebook v továrním nastavení a při převzetí byl notebook z vnitřní části otlačený gumovými ťuplíky, které se nachází kolem displeje a brzdí tak kontaktu displeje o klávesnici, vzhledem k tomuto, že notebook je bílé barvy tak otlaky byly dosti viditelné, ihned jsme pracovníkovovi elektrowordu toto sdělili a ten mokrým hadrem toto otřel a aby toho nebylo málo tak při zapnutí notebook hlasitě hučel, ale bylo mi řečeno, že to je chladnější teplotou ve skladu, tak jsem si notebook převzala a odnesla domu. Přičemž doma při zapnutí se začal sám aktualizovat vzhledem k tomu,že byl notebook v továrním nastavení, posléze po samovolném restartu systému windows se notebook dostal do systému BIOS kdy,už dál s ním nešlo nic dělat. Okamžitě jsme opět zajeli ten den o pár hodin déle do elektrowordu s reklamací, že notebook nefunguje a že už chceme odstoupení od smlouvy, protože už tohle není možné, pracovníci reklamaci přijali dne 4.1.218 a dnešního dne mi bylo sděleno, že notebook byl mechanicky poškozen, volali jsme na linku Asus kde nám bylo sděleno, že byl notebook poškozen silou a je proražená klávesnice v horní části tlačítka F9. Proto poškození nepodléhá reklamaci a oprava mě bude stát necelé 4000. Z předešlých zkušeností pokaždé byli problémy jakmile jsme chtěli vrátit peníze, ale v takovémto měřítku, kdy notebook je jako nový a najednou je silou poškozený z naší strany poškození nevzniklo a za tím si stojíme. Jak máme dál pokračovat?

ASUS X751LB

Po nekonečných reklamacích požaduji peníze zpět

12.2.2018 08:49, před 7 lety

Jelikož od zakoupení a převzetí zboží uplynulo více než 6 měsíců, musela by v případě soudního sporu spotřebitelka prokázat, že zboží bylo vadné při převzetí. Pokud tedy bylo rozhodnuto o reklamaci jako o neoprávněné, ale spotřebitelka se závěry reklamace nesouhlasí a dožaduje se nápravy, musí důvody zamítnutí reklamace rozporovat. Silným a přesvědčivým důkazem o tom, že reklamace nebyla vyřízena řádně, je posudek soudního znalce z oboru. Prokáže-li posudek nedůvodnost zamítnutí reklamace, má spotřebitelka právo požadovat nápravu nebo má možnost přímo odstoupit od smlouvy, protože její reklamace nebyla vyřízena řádně a včas. Odstoupením od smlouvy se závazek ruší od počátku a strany si vrátí to, co si plnily. Kromě toho má také spotřebitelka právo na náhradu účelně vynaložených nákladů spojených s reklamací (tedy včetně proplacení znaleckého posudku). Seznam soudních znalců je možné vyhledat mimo jiné na webové adrese www.dtest.cz/soudni-znalci.

4.4.2018 07:08, před 7 lety