Alza.cz a.s.

#20773Spíš dotaz,který jsem již zaslala,ale nebylo mi odpovězeno

2 měsíce 24 dnů 2 hodiny

14.01.2018, před 7 lety

Zdenka Honzejková

Dobrý den,zakoupila jsem u vás jako vánoční dárek Meteostanici ECG MS 0070-ORANŽOVÁ,ale dcera zjistila,že i když zakoupila baterii,která tam má být nefunguje to.Co v takovém případě dělat? Děkuji za konkrétní odpověd s pozdravem Honzejková.

REKLAMACE dodané zboží nefunguje.

15.1.2018 11:03, před 7 lety

Uplatnění práva z vadného plnění (reklamace) z důvodu nesplněné jakosti při převzetí musí obsahovat jednak oznámení vady (její popis) a jednak požadovaný způsob vyřízení reklamace (právo). S reklamací je třeba se obrátit na prodávajícího v kterékoliv jeho prodejně (s ohledem na sortiment).

Je-li reklamace posouzena jako oprávněná, má kupující právo na dodání nové věci, případně jen její součásti, není-li to vzhledem k povaze vady neúměrné. Pokud není možné věc či její část vyměnit, může kupující odstoupit od smlouvy. Jiná je situace, pokud lze vadu bez zbytečného odkladu odstranit opravou a požadavek na novou věc by byl nepřiměřený, pak má kupující právo na opravu. Právo na slevu náleží kupujícímu vždy, pokud neuplatní jiné právo.

7.4.2018 18:59, před 7 lety