MAKER BRX s.r.o.

#20903Mobilní telefon Nokia E52

3 měsíce 3 dny

18.01.2018, před 7 lety

Stanislav Plachý

Dne 19.12.2017 jsem si objednal u společnosti Elektrospecialist.eu mobilní telefon Nokia E52. Zásilku jsem obdržel 22.12.2017. Po otevření balíčku jsem zjistil, že telefonu odpadnul přední kryt chránící displej. Následně jsem kontaktoval prodejce na adrese reklamace@svetproduktuprovas.cz, kde se reklamacer přijímají. Zeptal jsem se na výměnu telefonu, načež mi bylo zděleno, že musím provést ODSTOUPENÍ OD SMLOUVY. Po obdržení balíčku, který má obsahovat
- vracené zboží včetně příslušenství
- kopie faktury
- odstoupení od smlouvy v písemné podobě, kde uvedete vaše údaje a číslo účtu
mi budou a cituji:Náklady za poštovné vám proplatíme. Po odeslání balíčku nám prosím pošlete na email ofocený podací lístek a číslo účtu.
Částka za telefon přišla zpět na účet, za náklady na poštovné nikoliv. Tuto informaci jsem připomněl paní Procházkové 11.1.2018 a doložil jsem opět sken podacího lístku s částkou 132Kč. V úterý 16.1.2018 jsem paní Procházkové připomněl 14 denní lhůtu na vyřízení formalit dle zákona: Odstoupení od kupní smlouvy § 1829 odst. 1 nového občanského zákoníku.
Bez reakce.

Telefon NOKIA E52, černá v ceně 2360,- CZK

Vrácení peněz za poštovné

15.2.2018 15:34, před 7 lety

Pokud jde o odstoupení od smlouvy do 14 dnů, v souladu s ustanovením § 1831 odst. 2 občanského zákoníku může podnikatel po spotřebiteli požadovat pouze úhradu nákladů stanovených tímto zákonem.

Podle občanského zákoníku nese spotřebitel pouze přímé náklady spojené s vrácením zboží, pokud ho na to podnikatel upozornil v rámci plnění informační povinnosti např. v obchodních podmínkách. Jako náklad spojený s vrácením zboží nelze ale považovat kontrolu výrobku, kterou prodávající automaticky provádí. Jedná se totiž zejména o náklady samotného vrácení (tedy např. poštovné). Jestliže ale podnikatel před realizací vrácení zboží garantoval spotřebiteli také vrácení těchto nákladů, ačkoliv k tomu není ze zákona povinen, je to pro něj závazné.

21.4.2018 17:46, před 7 lety