Před tremi měsíci jsem zakoupil vuz vw passat v Sokolovské pobočce.Při zkušební jízdě nám bylo sděleno,že v autě je málo benzinu,tak že s nami prodejce jel jen pár minut stim,že mu benzín bohužel došel.Mělo nás hned napadnout že je to finta.Vuz jsme si odvezli a behem jizdy začala blikat kontrolka na dolití chladicí kapaliny.Ujel jsem cca 30km nechal auto do druheho dne vychladnout ,dolil kapalinu nastaroval,a po ujeti cca dalších 30ti km se rozsvitila kontrolka motoru a doliti kapaliny a teplota motoru stoupala.Z podkapoty se začalo kouřit.Zjistil jsem,že se voda někde ztraci,ale nikde jsem nic nevidel.Auto jsem odstavil .Další den jsem zjistil,že voda v chladiči opět není,Proto jsem okamžitě jel na pobočku a reklamoval tento vuz.Podle automechaniku se jedna o zavadu na hlavě motoru oprava cca 30tis.Autobazar reklamaci zamitnul.Po několika telefonátech a návštěvách v tomto autobazaru není z jejich strany žádná snaha dát tuto věc nějak do pořádku.Auto mě stalo 129tis a tri měsíce už mi stojí před domem nepojizdné.Z mého pohledu se jedna ze strany autobazaru o podvod jelikož věděli,že tento vuz je prakticky nepojízdný.Pojistka carlife ,kterou jsem dostal pri koupi vozu byla predem úmyslně tak upravena,aby jsem nemohl uplatňovat žádný narok na opravu.
Vw passat ac combi typ 3c vin wvwzzz3cz6E191463
Výměna vozu ,vrácení peněz nebo zaplaceni opravy vozu.
Při koupi ojetého vozidla platí (stejně jako u kterékoli použité věci), že spotřebitel nemůže reklamovat zboží pro vady odpovídající míře používání nebo opotřebení, kterou věc měla při převzetí kupujícím podle § 2167 písm. c) zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Ale i v tomto případě musí vozidlo vykazovat takové vlastnosti, které si smluvní strany sjednaly.
U ojetých automobilů hraje velkou roli při posuzování odpovědnosti za vady obsah smlouvy. Prodávající totiž neodpovídá za vady, na které kupujícího před uzavřením smlouvy prokazatelně upozornil (v daném případě je podstatné, že vada nebyla uvedena v předávacím protokolu). Také se záruka nevztahuje na vady, které odpovídají opotřebení automobilu vzhledem k jeho stáří či míře používání předchozím vlastníkem.
Při uplatnění reklamace použité věci může spotřebitel žádat odstranění vady opravou. Není-li to však možné, může spotřebitel od kupní smlouvy odstoupit. Místo těchto uvedených způsobů nápravy může spotřebitel také požadovat přiměřenou slevu.
Pokud by došlo k situaci, že autobazar reklamaci zamítne jako neoprávněnou, doporučujeme obrátit se na advokáta, který by mohl uzavřenou smlouvu prostudovat a zaslat autobazaru výzvu, v níž bude rozporovat vyřízení reklamace. Seznam advokátů je dostupný na stránkách www.dtest.cz/advokati.
Vážená paní Závodská, záležitost jsem prověřovala s kolegy z reklamačního oddělení. Při koupi jste obdrželi předávací protokol k vozidlu, v němž jste byli se stavem vozu srozuměni. Jmenovitě u části Chladicí systém bylo jasně uvedeno "Únik provozních kapalin." Aktuálnímu opotřebení vozu byla rovněž uzpůsobena původní prodejní cena vozidla. Vaše reklamace byla v souladu s reklamačním řádem posouzena a vzhledem k předávacímu protokolu následně zamítnuta. S pozdravem Jitka Míková, AAA AUTO
Vážená paní Miková,bohužel nejsme automechanici,aby jsme věděli o jaký rozsah škody vlastně šlo .Z mého pohledu nás měl prodejce upozornit na to,že vozidlo je prakticky nepojízdné , že delší jízdou může dojit ještě k většímu poškození vozu,že by bylo lepší ho rovnou z autobazaru odvezt odtahovkou a že celá oprava i rozvodama nás bue stat cca 60-70tis.Takový vuz jsme si mohli pořídit za směšnou cenu na vrakovišti.Nechápu,jak může autobazar AAA vubec ještě fungovat,když pomalu každé auto je podvod.130 tisic za vrak je silná káva a věřte ,že vám udělám skvělou reklamu .S pozdravem Závodská
společnost trvá na zamítnutí reklamace. Z naší strany již není nic dalšího k doplnění.
S pozdravem Jitka Míková, AAA AUTO