Dobrý den, objednala jsem si lístky na zápas sparta brno 3.3.2018, lístky se mi hned strhly z učtu částka 1787 a když se podívám do sekce mé nákupy, tak se zobrazuje že byla objednávka zrušena a tudíž platba nebyla stržena, ale ja jí na učtě nemám.píšou že lístky budou nejpozději 3dny před zápasem, ale lístky prostě nemám obj.číslo 15412236, při objednání listku sparty,na zápas se vám automaticky objeví objednejte přes viagogo.com a tak to pak dopadá, kdybych si tyhle recenze přečetla dříve tak neváhám a neobjednám ani omylem, mám to pro bratra k 40naroz. a ted vypadá, že nemám nic jak se dostanu zpět ke svým penězum .nemají ani email.. děkuji blanka
nakup lístku, stržené peníze, ale v sekce mé nákupy z jejich strany zpráva zrušeno
vrácení peněz
Společnost není prodávajícím vstupenek. Společnost pouze zprostředkovává obchod mezi kupujícím a prodávajícím (český název webového portálu je "burza vstupenek"). Prodávajícím tedy nemusí být vždy podnikatel. Není-li prodávajícím podnikatel, na smluvní vztah mezi kupujícím a prodávajícím se nepoužijí ustanovení na ochranu spotřebitele. Navíc odstoupit od smlouvy o zakoupení vstupenek ve lhůtě čtrnácti dnů není možné, neboť se jedná o smlouvu, jež patří mezi výjimky, kdy není možné práva na odstoupení využít (dle § 1837 písm. j) občanského zákoníku).
Společnost (jako zprostředkovatel obchodu) se ve svých obchodních podmínkách zavazuje, že bude garantovat dodání vstupenek. Pokud osoba, která vstupenku prodává, vstupenku nedodá, společnost spotřebiteli zajistí náhradní vstupenku případně spotřebiteli vrátí to, co zaplatil. Nebudou-li vstupenky řádně dodány, doporučujeme spotřebiteli, aby kontaktoval společnost a dodání vstupenek reklamoval.
Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční subjekt se sídlem ve Švýcarsku mimo Evropskou Unii, nelze kontaktovat Evropské spotřebitelské centrum působící při České obchodní inspekci, nýbrž dozorový orgán přímo v zemi sídla provozovatele. Doporučujeme tedy kontaktovat dozorový orgán nad spotřebitelskou oblastí ve Švýcarsku, který se nazývá Eidgenössisches Büro für Konsumentenfragen, s podnětem na užívání nekalé obchodní praktiky.
Webové stránky jsou dostupné na tomto odkazu:
Na nich mají umístěný kontaktní formulář, skrze tento můžete dozorový orgán oslovit:
Zde je také telefonický kontakt: 41 58 462 20 00 a kontaktní adresa:
Eidgenössisches Büro für Konsumentenfragen (BFK)
Bundeshaus Ost
3003 BernEidgenössisches
V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitelka může obrátit na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009.