B-Techs Import&Sale, s.r.o.

#21032Nemožnost uskutečnit reklamaci

3 měsíce 5 hodin

24.01.2018, před 7 lety

Tatiana Kováčová

v září roku 2016 jsem zde zakoupila telefon. Bohužel teď přestal fungovat jak by měl a já bych ho potřebovala reklamovat. Na stránkách jsem narazila na to že stránky jsou pod "rekonstrukcí" a někdo je odkoupil. Když jsem se dovolala pánovi co to měl "koupit" bylo mi zděleno, že to bohužel není pravda a on sám se snaží pana Bezděka kontaktovat aby tyto informace odstranil.

Psala jsem i email ale nic. Teď jsem prohlédal nějaké diskuze a zjistila, že nejsem jediná. Bohužel už nevím jak jinak se pokusit o nápravu bez toho abych do toho zatáhla policii a znepříjemnila tak sobě život ještě více.

Děkuji,

Kováčová

Telefon Elephone P9000 Lite v černé barvě. Pořizovací cen 5.555,-

Chci telefon reklamovat a nechat opravit. Pokud tak nebude učiněno tak vrátit peíze.

20.2.2018 10:33, před 7 lety

V takové situaci doporučujeme reklamaci uplatnit prokazatelně vůči společnosti. Tzn., reklamovat nejlépe zasláním doporučeného dopisu s dodejkou na adresu sídla uvedenou v obchodním rejstříku, a sice: Rybná 716/24, Staré Město, 110 00 Praha 1. Zde je podnikatel povinen přebírat poštu, a pokud psaní nepřevezme, uplatní se domněnka doby dojití.

Pak je prodávající dle § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele povinen reklamaci včetně odstranění vady vyřídit bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne jejího uplatnění, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy. Spotřebitel může v takovém případě od smlouvy odstoupit, případně setrvat na uplatněném nároku nebo požadovat přiměřenou slevu z kupní ceny.

Odstoupení doporučujeme zaslat doporučeně, nejlépe s dodejkou, a shrnout v něm podstatné body související s uplatněním reklamace a doložit, že reklamace byla uplatněna. Vzor odstoupení od smlouvy a další informace jsou dostupné na https://www.dtest.cz/clanek-3281/odstoupeni-od-kupni-smlouvy-pro-marne-uplynuti-lhuty-k-vyrizeni-reklamace.

24.4.2018 20:58, před 7 lety

V případě potřeby další konzultace se spotřebitelka může obrátit na naši poradnu na telefonní lince 299 149 009. Spotřebitelka může také využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.