Generali Česká pojišťovna a.s.

#2108Ztracené dokumenty

6 měsíců 15 dnů 8 hodin

03.02.2014, před 11 lety

Romana Bruhova

Chtěl bych se zeptat, zda je postup pojišťovny v mém případě „normální“ a nebo mám zrovna štěstí na kompetentní úředníky?

Dne 5.4.2011 jsem vypověděl osobně na pobočce smlouvu o povinném ručení z důvodu plánovaného prodeje, dokumenty se pravděpodobně ztratily, protože pojišťovna smlouvu nezrušila a vymáhala placení soudní cestou.
Protože však směřovala poštu na starou adresu, dozvěděl jsem se o tom, až od exekutora. Dne 9.1.2014 jsem tedy na pobočce na radu exekutora vznesl dotaz, jak situaci vyřešit. Do dnešního dne, jsem z pojišťovny neobdržel žádnou odpověď,
pouze se mi ozvala paní z advokátní kanceláře, která slíbila věc řešit, pokud jí zašlu dokumenty, týkající se výpovědi. Potom potřebovala kopii technického průkazu, následně výpis z registru vozidel, s termínem vždy „ dodejte ihned, max. do 3 dnů), jinak exekuce.
Odpověď přišla většinou automatická, že paní má zrovna volno. Nyní potřebuje opět výpis z registru, ale zase jiný a já už opravdu myslím že toho bylo dost. Chyba prokazatelně nebyla na mojí straně, a proto začínám přemýšlet o nějaké aktivní obraně.
Na pobočce, kam vždy dorazím, věc vždy zaurgují, ale jestli to má nějaký význam?

Děkuji Brůha Jan

Zrušit exekuci

7.3.2014 10:18, před 11 lety

V případě, že lze prokázat, že dokumetace byla zaslána - potvrzením od pošty, dohledáním dle čísla zásilky adt. Zároveň lze prokázat, že byla notářsky ověřena. V takovém případě pojišťovna odpovídá za škodu, která byla způsobena pochybením - ztráty dokumentů. Zároveň bylo třeba se v rámci soudního řízení bránit - odvoláním nebo podáním odporu.

18.8.2014 21:48, před 10 lety

Společnost Česká pojišťovna a.s. byla o podaných stížnostech informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se ke stížnostem vyjádřit, proto jsme se rozhodli případy uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.