Triglav pojišťovna, a.s.

#2115Škodná událost - odmítnutí nároků

6 měsíců 18 dnů

03.02.2014, před 11 lety

Erol Bekirov

V listopadu 2013 mě odcizili ze zaparkovaného uzamčeného vozidla zn.Škoda octavia navigaci Columbus. Mám uzavřené povinné ručení a havarijní ručení u pojišťovny Triglav, řádně zaplacené. Pojistnou událost jsem nahlásil na pojišťovnu a doložil i sepsaný protokol od Policie ČR.
Avšak vyjádření pojišťovny bylo, že se
nejedná o pojistnou událost ve smyslu VPP
T 004/11, čl. 15, odst. 13, písm. a) - odcizením vozidla nebo jeho částí se rozumí a) krádež vloupáním,
prokazatelně překonal uzamčení nebo jistící překážku nebo opatření chránící vozidlo nebo jeho část před
odcizením.

Autonavigace Columbus

Proplacení škodné události z řádně placeného havarijního pojištění.

7.2.2014 09:24, před 11 lety

Pokud bylo uzavřeno i pojištění týkající se odcizení vybavení automobilu, je pojišťovna povinná dle sjednané smlouvy vyplatit dohodnuté pojistné plnění.

21.8.2014 16:40, před 10 lety

Společnost Triglav pojišťovna, a.s. nereagovala na naši výzvu k řešení stížnosti. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.
Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení. Před samotným podáním žaloby doporučujeme zaslat subjektu předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu. Vhodné je také právní zastoupení. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati.