Alza.cz a.s.

#21196Storno objednávky

5 měsíců 15 dnů 16 hodin

31.01.2018, před 7 lety

sandra hofmannová

Dobrý den, chci nahlásit, že u objednávky 171122973 z prosince 2017 jsem v průběhu prosince stornovala část objednávky - konkrétně powerbanky fixed zen 5000 - kupováno v akční nabídce, ale nakonec měla být dodána až po Vánocích a to již nesplňovalo můj požadavek na dodání do Vánoc.

Stornovala jsem tedy dodání této powerbanky, částka za objednávku byla placena předem kartou, ale dodnes mi částka za powerbanku nebyla vrácena.

Obracím se na Vás tedy s žádostí o prověření této záležitosti.

Mnohokrát děkuji, s pozdravem Hofmannová

Power Bank FIXED Zen 5000 stříbrná

Prosím o zaslání částky za powerbanku, u které proběhlo z mé strany storno objednávky.

1.2.2018 09:04, před 7 lety

Pokud se smluvní strany dohodly na zrušení smlouvy od počátku, mají povinnost vrátit si plnění tak, jak si sjednaly. Strana, která takto nepostupuje, drží majetkový prospěch bez právního důvodu (právní důvod dohodou o zániku smlouvy odpadl), jednalo by se tedy o bezdůvodné obohacení. Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.

Podnikatele je možné vyzvat k plnění tzv. předžalobní výzvou dle § 142a občanského soudního řádu. Zaslání předžalobní výzvy nikoho nezavazuje k podání žaloby u soudu. Ale při projednání sporu před soudem, má v případě úspěchu ten, kdo vyzval protistranu předžalobní výzvou, právo na náhradu nákladů řízení. Jejím zasláním je zároveň dlužník upozorněn na možnost uhradit dluh bez dalších soudních výdajů. Více informací ohledně předžalobní výzvy je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3511/predzalobni-vyzva.

Od 1. února 2016 začalo fungovat mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Spotřebitel má také možnost se obrátit na tento úřad. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese https://www.coi.cz/informace-o-adr/.

18.5.2018 17:58, před 7 lety

Vážená paní Hofmanová,

omlouvám se Vám za zpožděnou reakci. Kontroloval jsem Vaši objednávku a zjistil jsem, že již 1.2. se s Vámi spojil kolega, který se postaral o navrácení vzniklého přeplatku na účet, který jste mu uvedla při Vaší komunikaci.

Mrzí mne, že dříve nedošlo k navrácení částky, které obvykle zajišťuje automaticky náš systém. Děkuji také za Vaše pochopení, které jste uvedla při komunikaci s kolegou. Věřím, že v budoucnu proběhne vše v pořádku a k Vaší spokojenosti.

S přáním příjemného dne

Tomáš Holek