The New Toy

#2120Prodávání padělku

03.02.2014, před 11 lety

Katarína Twardziková

Dobrý den, společnost The New Toy propaguje na stránkách www.svitici-beruska.cz ORIGINÁL svítící berušku a želvičku. To co přišlo, je na první pohled nepovedená kopie, bez jakékoli visačky nebo atestů. Dle některých internetových diskuzí vyrábí originál firma Cloud B. K emailové žádosti o výměně zboží se společnost dlouhou dobu nevyjádřila, takže jsme měli strach to posílat jen tak bez jejich odpovědi, na telefon se nedalo dovolat. Asi po měsíci a po několikáté emailové urgenci odpověděli, že nakonec mi vrácení zboží povolí, ale pouze ve skladu v Křižanově. Jsme z Prahy a do Křižanova je to docela daleko, navíc se nedá zaručit, že by tam opravdu někdo byl a peníze nám vrátil. Hračky nepoužíváme a čekáme, že se nám stále podaří želvičku i berušku vrátit. Nevím, kam jsem dala při koupi oči, protože stránka už na první pohled nevypadá moc spolehlivě :( Žádná faktura ani záruční list nebyl součástí balíčku. Pouze emailem přišel odkaz na nějakou stránku, kde bylo mimo jiné napsáno : "Tato stránka slouží jako záruční list, vytiskněte si ji prosím pro další použití."

Zastavti činnost této společnosti a všem, kteří mají žádost o vrácení peněz by mělo být vyhověno. Společnost The New Toy provozuji i stránku www.zravypapir.cz

6.3.2014 14:04, před 11 lety

V případě, že je u zboží zjištěn rozpor skutečných a propagovaných vlastností, má kupující nárok na odstoupení od smlouvy dle § 616 občanského zákoníku.
Zároveň v případě, že zboží bylo objednáno přes internet, má spotřebitel právo do 14 dnů od převzetí zboží bez důvodu a bez sakce odstoupit. Prodejce je pak povinný vrátit mu uhrazené finanční částky do 30 dnů.

27.6.2014 11:07, před 11 lety

Bohužel se společnost The New Toy rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.
Spotřebitelé mají nadále možnost pokračovat v řešení sporu v občanskoprávním řízení. Před samotným případným podáním žaloby doporučujeme zaslat společnosti předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu.