HERVIS Sport a móda, s.r.o.

#21253Neuznaná reklamace po 2 měsících používání značkové obuvi

3 měsíce 17 dnů 2 hodiny

03.02.2018, před 7 lety

Hana Olejárová Sterzik

V prodejně Hervis sport ve Vaňkovce Brno jsem zakoupila obuv zn. Adidas určenou pro běh v nerovném terénu. Cena 1 500,- Kč
Po dvou měsících užívání/-2x týdně hodina jogingu/ se silon na patě uvnitř začal źmolkovatět a následně se proděravěl. Okamžitě jsem obuv nesla k reklamaci. V prodejně se prodavači chovali pěkně a s pochopením, zkontrolovali obuv, zda jsem používala při obouvání lžíci. Vše bylo v pořádku,protože jsem opravdu důsledně lžíci používala. Reklamaci odeslaLi.
Po měsíci mi přišel email, že reklamace je neoprávněná a ať si dojdu pro boty co nejdříve.
S reklamací jsem nesouhlasila a opět jsem boty podala k novému posouzení.
Druhá reklamace dopadla stejně.
Když jsem si pro boty přišla, nechala jsem si zavolat zástupce vedoucího, kterému jsem vysvětlovala, že nemohu přeci souhlasit s výsledkem reklamace. Značkové boty určené pro běh v terénu nemohou po 2 měsících vypadat uvnitř takto. Chladně odpověděl, že se mám obrátit na Sdružení pro ochranu spotřebitele, ale že to něco stojí a výsledek může dopadnout v můj neprospěch a peníze se za takový spor nevracejí.
Když jsem mu řekla, že už si u nich boty nekoupím a takto to nenechám, opět s chladem řekl, že si klidně stěžovat můžu.

Terénní obuv zn. Adidas Galaxi Trail

Ráda bych, aby mi byly vráceny peníze, protože v době, kdy jsem boty musela předat k reklamaci a neznala jsem, jak se následně Hervis sport zachová, koupila jsem si na stejné prodejně jiné značkové boty pro terénní běh Salomonky, abych měla na sport.

1.3.2018 17:33, před 7 lety

Pokud bylo zboží reklamováno v prvních 6 měsících od jeho převzetí, má se dle § 2161 odst. 2 občanského zákoníku za to, že věc byla vadná už při koupi. V případě soudního sporu by musel prodávající prokázat, že věc v době převzetí vadná nebyla.

Pokud prodávající reklamaci zamítá, má povinnost zamítnutí reklamace řádně odůvodnit. Odůvodnění zamítnutí reklamace by se mělo vztahovat k prokázání skutečnosti, že věc nebyla vadná při převzetí. Vzhledem k síle zákonné domněnky, uvedené v předchozím odstavci, nepovažujeme za prokázání opaku pouhé obecné tvrzení, je nutné zamítnutí přesvědčivě zdůvodnit (nejlépe odborným posudkem). Není-li zamítnutí reklamace řádně zdůvodněno a uplynula-li 30 denní lhůta pro vyřízení reklamace, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit, neboť jeho reklamace nebyla vyřízena včas (dle § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele). Více informací je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/nejcastejsi-problemy/zamitl-vam-prodejce-reklamaci-zbozi-prevzateho-pred-mene-nez-6-mesici/25.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.

16.3.2018 11:27, před 7 lety

vyjádření prodejny je v naprostém pořádku. V protokolu je napsáno, že se jedná o mechanické poškození. K oděru podšívky a k jejímu proděravění došlo pohybem nohy v obuvi. I když se jedná o nevědomé poškození, stále je to poškození, která nezpůsobila skrytá vada materiálu či její snížená kvalita.

S pozdravem,

Petr Křivohlavý
Revision/Revize
Hervis Sport a móda, s.r.o.
Nákupní 389/2
Praha 10
102 00
Tel. : +420 720 958 849
Email: petr.krivohlavy@hervis.cz

16.3.2018 14:06, před 7 lety

Hana Olejárová Sterzik

Co na to říci? Po dvou měsících proděravění paty značkové obuvy vinou pohybu mé nohy v botě? To snad si děláte legraci! Ledaže by mi z paty trčel hřebík! Jak je potom možné, že moje pata se v jiné obuvy chová normálně a k proděravění nedochází? Zajímavé, že to neudělala ani v teniskách od vietnamců. Ráda se o svoji zkušenost podělím na Facebooku.S pozdravem H.Olejárová

16.3.2018 15:57, před 7 lety

Stížnost přeřazujeme na společnost, která má možnost reagovat na vyjádření spotřebitelky.

18.3.2018 21:18, před 7 lety

Dobrý den paní Olejárová,

nerad posuzuji reklamaci pokud jsem zboží fyzicky neviděl. Mé vyjádření k reklamaci je jen na vyjádření pobočky. Podle Vámi podané reklamace, bylo vyjádření v pořádku.

Pokud máte zájem o posouzení z mé strany, zašlete obuv na centrálu do Prahy na mé jméno. K reklamaci se bezodkladně vyjádřím.

S pozdravem,

Petr Křivohlavý
Revision/Revize
Hervis Sport a móda, s.r.o.
Nákupní 389/2
Praha 10