Pojišťovna odmítá uznat úraz, pří kterém jsem byl po pádu ze schodu podroben rentgenu holeně, vzhledem k přetrvávající bolesti bylo vyšetření spolu s opakovaným rentgenem znovu provedeno po měsíci. Bolest ustala až po dalších cca. 14ti dnech. V den ošetření (cca. hodinu po úrazu) na holeni byla jen rýha s ,,promáčklinou", hematom se vytvořil až v noci a rostl v následujících dnech.
úrazové pojištění
Výplata pojistky dle tabulek, nebo vracení zaplaceného pojištění.
V případě produktů pojišťovny záleží vždy na tom, jaké předpoklady stanoví pro pojistné plnění pojistné podmínky konkrétního produktu. Jestliže pojišťovna neposkytne plnění, ačkoliv by jej poskytnout dle podmínek měla, je na místě předmětné jednání pojišťovny rozporovat. Štížnost v tomto duchu doporučujeme pojišťovně zaslat písemně doporučeně, nejlépe s dodejkou. Vhodné je také doložení lékařskými zprávami, případně je možné nechat na zranění vypracovat posudek od znalce.
V oblasti neživotního pojištění je pro mimosoudní řešení sporů příslušná Česká obchodní inspekce. Spotřebitel tak má možnost se na ADR ČOI obrátit v případě, že se mu nepodaří spor vyřešit přímo s pojišťovnou. Bližší informace je možné nalézt na https://www.coi.cz/informace-o-adr/.
Stížost přeřazujeme na spotřebitele, který tak má možnost přidat přílohy.
Pojišťovna opět neuznala nárok na plnění, viz. příloha. Pojistku jsem zrušil, je zbytečné se takto jistit, pokud v případě, že se vám něco stane, je jediným úkolem likvidátora najít proč pojistné nevyplatit. Nevím, zdali je možno ještě nějakého odvolání, nicméně z jednání této společnosti jsem zklamaný a opravdu ji jako pojišťovnu nedoporučuji.
Znovu uvádíme, že v oblasti neživotního pojištění je pro mimosoudní řešení sporů příslušná Česká obchodní inspekce. Spotřebitel tak má možnost se na ADR ČOI obrátit v případě, že se mu nepodaří spor vyřešit přímo s pojišťovnou. Bližší informace je možné nalézt na https://www.coi.cz/informace-o-adr/. Případně má spotřebitel možnost řešit spor skrze civilní soudnictví.
Stížnost přeřazujeme na společnost, která má možnost na vyjádření spotřebitele reagovat.