V únoru 2017 jsem zakoupila zboží (konkrétně hrací kolotoč nad postýlku) na eshopu Plaza24. Kolotoč se rozbil a já bych ho ráda reklamovala. Stránky e-shopu již nefungují, kontakt 223007007 je vypnutý, kontakt na faktuře 773027738 zvedla paní (cizinka), že u společnosti nepracuje....
Smoby 211374_N hudební kolotoč kytička, modrý
Zjistit kontakt, na který mohu zaslat zboží k reklamaci a moje reklamace bude vyřízena v řádném termínu. Požaduji vrátit peníze za zboží.
Vadnou věc je vhodné reklamovat. Spotřebitel může uplatnit reklamaci v kterékoli provozovně prodávajícího, v níž je přijetí reklamace možné s ohledem na sortiment prodávaného zboží nebo poskytovaných služeb, případně i v sídle nebo místě jeho podnikání. Pokud bude zboží k reklamaci zasláno s využitím provozovatele poštovních služeb, platí vyvratitelná právní domněnka, že zásilka došla druhé straně třetí pracovní den po odeslání. Tento den bude považován za den, kdy byla reklamace uplatněna. Rozhodující bude prokázat, že zboží bylo k reklamaci opravdu odesláno. Prodávající má na vyřízení reklamace 30 dnů.
Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy a spotřebitel má možnost od kupní smlouvy odstoupit. Vzor pro odstoupení od smlouvy z důvodu marného uplynutí lhůty k vyřízení reklamace je možné vyhledat na následující webové adrese www.dtest.cz/clanek-3281/odstoupeni-od-kupni-smlouvy-pro-marne-uplynuti-lhuty-k-vyrizeni-reklamace).
Pokud podnikatel nepřijme reklamaci nebo nevyřídí reklamaci v zákonem stanovené lhůtě 30 dní ode dne uplatnění, dopouští se správního deliktu, za který mu může být udělena pokuta až do výše 3 000 000,- Kč. Dozor nad dodržováním povinností uložených zákonem o ochraně spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce. Má-li spotřebitel důvodné podezření, že společnost nedodržuje povinnosti stanovené zákonem o ochraně spotřebitele, může podat podnět České obchodní inspekci prostřednictvím následujícího webového odkazu www.coi.cz/cz/spotrebitel/prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/.
Dle obchodního rejstříku je podnikatelský subjekt stále aktivní a nenachází se v insolvenci. Viz odkaz na webové stránky: https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=399059&typ=UPLNY