PPL CZ s.r.o.

#21424Reklamace dodání zásilky + špatné informace agentů zákaznické linky

10.02.2018, před 7 lety

Jiří Němec

Dobrý den,dne 7.2.2018 mi přišla zpráva,že jste převzali mojí zásilku a v následujících dnech ji budete doručovat s tím,že mohu na vašich stránkách sledovat průběh.Bylo tam napsáno,že zásilka bude doručena 8.2.2018.Nepřišlo nic a to ani 9.2.2018.Tak jsem napsal na vaši zákaznickou linku a paní Z. se omluvila, zaurgovala a potvrdila dodání na 10.2.2018.Zase nepřišlo nic.Jakou to potom vlastně má cenu ta moje urgence.Znovu jsem napsal na zákaznickou linku a to už je předmětem mé stížnosti.Žádal jsem hlavně o zdůvodnění. To bylo opravdu úsměvné.Vypíchnu jenom jedinou zprávu.Tam mi bylo řečeno paní Š.,že zásilka byla doručena na doručovací depo až 8.2.proto nemohla být naložena a 9.2 byl nějaký výpadek anebo se zásilka nevešla na auto!!!!!! A o tom,že zásilka byla urgovaná na 10.2. v sobotu se raději,už nezmínila.Očekával bych od vašich pracovníků jasné a pravdivé informace a také instrukce,podle kterých se pak můžu,bez obav zařídit.Tak jsem jenom zbytečně ztratil spoustu času.....

S pozdravem Jiří Němec

Toto řešení jsem popsal v poslední větě své stížnosti.

3.3.2018 17:42, před 7 lety

Co se týká nesplnění povinnosti dodat řádně dle zasílatelské smlouvy v deklarovaném termínu, bylo by nutné namítnout skutečnost, že se zasílatel nepokusil zásilku dodat a tím porušil povinnost ze smlouvy, kterou má uzavřenou s odesílatelem, který by mohl vadné poskytnutí služby reklamovat.

Za včasné doručení ve vztahu mezi prodávajícím a spotřebitelem odpovídá prodávající, protože povinnost dodat je dle českého práva splněna dojitím zboží do místa dodání, tj. standardně do bydliště spotřebitele. Vzhledem k tomu, že zasílatelskou smlouvu uzavíral prodávající (odesílatel zboží), ten je také oprávněn uplatnit reklamaci u svého smluvního partnera, pokud služba nebyla poskytnuta v souladu se smlouvou.

13.3.2018 17:37, před 7 lety

Spotřebitel nám zaslal další vyjádření formou samostatné stížnosti:

"Dobrý den,
pokračuji ve stížnosti u zásilky č.40551133866.Dnes ráno mi přišla dvě omluvy s tím,ž chyba je jednoznačně na straně PPL.Musím Vám dát za pravdu, chyba nastala na naší straně:

Vaši stížnost jsem prověřila a skutečně došlo k pochybení na naší straně. Bohužel primární chyba je na straně depa, které mělo doručení zajistit. Kolegyně pouze získávala informace ze systému.
Je nám to velice líto, a proto urychleně sjednáme nápravu.Přijměte mnou omluvu jménem společnosti.
Mrzí mě komplikace, které jsme Vám způsobili. Děkuji a přeji příjemný den.
M. V.

Poslední naše domluva byla,že zajistí dodání zásilky dne 12.2.2018.Souhlasil jsem s tím,že budu doma až od 13 hodin.Pracovnice mi potvrdila,že to bude až po 13 hodině.Dnes ráno v 8.50 přišla sms,že balík se bude doručovat mezi 11--13 hodinou.Zavolal jsem řidiči a vysvětlil jsem mu,že nejsem a nebudu do 13 hodin doma. Oznámil jsem mu,že to mám řádně nahlášeno na zákaznické lince,kde mi tuto skutečnost potvrdili emailem.Řidič mi oznámil,že v tom případě mi zásilku nedoručí a mám si ji osobně vyzvednout.V 10.26 jsem obdržel sms ,že zásilka je připravená k osobnímu odběru v provozní době depa. když jsem dorazil domů,tak jsem hovořil osobně s paní V.,která mi řekla,že oni nemůžou nic ovlivnit a to,už jsem dále neunesl.Zeptal jsem se jí na co potom tato služba je? A to se ptám i Vás.V 21.století? Neuvěřitelné.Za co ti lidé co tam pracují berou peníze?

Když existuje nějaká zákaznická linka a dokonce se těmto lidem platí,tak by měli zajistit odpovídající řešení daného problému.A to řešení musí platit!!!!!Komunikoval jsem s touto zákaznickou linkou 5 dní a skutek,utek.U mě by tito lidé nedělali ani hodinu.Pro mě to znamená ztracený čas protelefonované peníze a spoustu nervů.Již nikdy nechci mít s vaší společností nic do činění."

31.5.2018 11:17, před 7 lety