dne 28.1.2014 jsme synovi zakoupili v HM studiu - prodejně hraček, v nákupním centru Géčko České Budějovice, PC hru Extreme Trucker od .
Doma jsme si všimli, že samotné CD nese znaky používání. Nám se však ani po několika používání hru načíst nepodařilo. Dnes jsme šli hru vyměnit, popř. vrátit, ale prodavačky v obchodě se s námi odmítaly byvit s tím, že máme určitě špatný počítač. Odpověděl jsem, že náš počítač odpovídá všem požadavkům uvedeným na hře, načeš odvětila jedna z nich, že to není jejich zboží, že mají s jistým pánem pouze dohodu, že mu to budou prodávat a reklamace by byla na dlouhé lokte.
Nakonec nás vyprovodily s tím, že si mu máme zavolat.
PC hra Extreme Truck na obale je webová adresa www.topcd.cz
Po dnešní zkušenosti bychom rádi odstoupili úplně od kupní smlouvy a s těmito prodejci již nikdy neměli nic společného.
Za vady či neodpovídající jakost při převzetí odpovídá prodejce. Vztah dodavatele a prodejce není pro spotřebitele důležitý. Spotřebitel není povinný uplatnit reklamaci u neznámého dodavatele prodejce, ale samotný prodejce je povinný sepsat reklamační protokol dle § 19 odst. 1 zákona o ochraně spotřebitele a reklamaci do 30 dnů od jejího uplatnění vyřídit. V případě, že neodpovídá jakost při převzetí dle § 2161 občanského zákoníku, je povinností prodejce prokázat, že spotřebiteli předal výrobek bez vad.
Společnost HM Studio a.s. byla o stížnosti informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se k ní vyjádřit, proto jsme se rozhodli případ uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.