Geis CZ s.r.o.

Zbyněk Čech

8.2.2018 jsem si v e-shopu OKAY objednal mobilní telefon a příslušenství
9.2.2018 byl balík předán přepravci Geis pod číslem.06083909479
14.2.2018 zásilka stále není doručená,nikdo mě nekontaktoval žádným
způsobem.Dvakrát už jsem se na zásilku tázal na infolince,kde mi bylo sděleno že se ozvou a že už je to asi na Ruzyni.
Zatím pořád nic a sledování balíku mi stále hlásí že zásilka je pořád v Modleticích jako "průchod depem".Balík se někde válí a nikomu to asi nevadí.

Zbyněk Čech

Číslo balíku:06083909479

Urychlené dodání zboží.

16.2.2018 07:34, před 7 lety

Co se týká nesplnění povinnosti dodat řádně dle zasílatelské smlouvy v deklarovaném termínu, bylo by nutné namítnout skutečnost, že se zasílatel nepokusil zásilku dodat a tím porušil povinnost ze smlouvy, kterou má uzavřenou s příkazcem, který by mohl vadné poskytnutí služby reklamovat. Jestliže by zásilka byla dodána později, než bylo stanoveno ve smlouvě, resp. obchodních podmínkách, a v důsledku toho vznikla škoda, mohl by se příkazce domáhat její náhrady na zasílateli.

Za včasné doručení ve vztahu mezi prodávajícím a spotřebitelem odpovídá prodávající, protože povinnost dodat je dle českého práva splněna dojitím zboží do místa určeného spotřebitelem, tj. standardně do bydliště spotřebitele. Vzhledem k tomu, že zasílatelskou smlouvu zřejmě uzavíral prodávající (odesílatel zboží), ten je také oprávněn uplatnit reklamaci u svého smluvního partnera, pokud služba nebyla poskytnuta v souladu se smlouvou.

31.5.2018 10:54, před 7 lety