Electro World s.r.o.

#2156Opětné reklamace

1 rok 7 měsíců 8 dnů

06.02.2014, před 11 lety

Lukas Evicka Holubovi

Dobrý den, prosím o radu koupily jsme v electroworldu tv a několikrat jsme reklamovaly, teď je to po čtvrté, poslaly ji zase do servisu aby ověřily oprávněnost reklamace. Je to cca dva týdny a když jsme volaly do toho servisu tak nám řekly že se na to ještě ani nepodívaly. Záruční doba nám končí v dubnu a já mam podezření zda to schválně neprodlužují.Nic méně že po třetí reklamaci, kdy udajně měla byt opravena tak ihned po tom co jme ji přivezly začla děla tu samou chybu a dokonce to bylo i horší a projevily se i jiné zavady. Píši popis reklamací
1.Reklamace: Dne 19.8.2012 jsem reklamoval zmiňovaný televizor ve stejné prodejně, z důvodu, že se sám od sebe několikrát restartoval, tato závada trvala cca 3 dny a pak už po jednom restartu obraz nenaběhl vůbec, zvuk fungoval. Televizor se vrátil dne 24.8.2012 opravený viz. přiložená zpráva.
2.Reklamace: Dne 31.10.2013 jsem rekamoval po druhé ze stejnou závadou. Televizor se sám od sebe restartoval, někdy i několikrát za hodinu. Televizor se vrátil 16.11.2013 z reklamace z textem „Zamítnuto, neoprávněná reklamace, neprojevení závady“ viz. přiložená zpráva č.2 a bylo nám řečeno abychom si situaci restartu nahrály na video, což už samo o sobě je dosti nepříjemné a otravující sedět s kamerou před televizí a čekat na závadu.
3.Reklamace: Dne 30.12.2013 jsem reklamoval po třetí z naprosto stejnou závadou. Tentokrát jsem televizi zavezl přímo do servisu AVIT, Úslavská 10, Plzeň, kde byly veškeré opravy prováděny.
Toho času jsem měl natočeny videa, jak s udávanou závadou, tak se servisním hlášením (blikající červená dioda) na přiloženém flash disku. Televizor byl bez problému přijat. Oprava byla ukončena 24.1.2014 s vyjádřením, že byla provedena výměna A-Boardu televize, viz přiložená zpráva č. 3.Večer po vyzvednutí jsem televizor zapojil a během první hodiny provozu se televizor restartoval opět čtyřikrát, opět se zobrazilo servisní hlášení (červená dioda), opět mám hlášení natočené na videu, dále během provozu TV obraz souvisle „poblikával“, tuto skutečnost mám také natočenou na videu včetně datumu a času natočení.
4.Reklamace: Tímto televizor reklamuji naposledy z důvodů výše popsaných v bodě č. 3Dále přikládám flash disk s popsanými videi a zádám o odstoupení od kupní smlouvy a vrácení peněz, už nemám v tento výrobek sebemenší důvěru. Kvůli Vašemu „výrobku“ už jsem byl do dnešního dne 50 dní bez TV, najezdil jsem kvůli reklamacím 224 km, což mě stálo 1 120 Kč. A to nepočítám ztracený čas a nervy s celou situací.
Takto jsme to napsaly k televizoru když jsme ho tam před dvěma týdny vezly. Za jedno je zvláštní že jednou nám reklamaci neuznaly že se závada neprojevila a když jsme to natočily a kameru a předaly jim záznam a znova daly tv k reklamaci tak najednou tu závadu uznaly. Prosím o radu. Máme tedy nárok na odstoupení od smlouvy? Při té poslední reklamaci se projevilo ještě o dvě další závady více. Už jsme s toho zoufalí, tv jen vozme ta a zpět. Mimo jiné nam při jedné reklamaci byla vracena celá poškrabaná a když jsme to chtěla řešit se zaměstnancem a po té i s vedoucím tak se mi vysmaly že jim to nedokážu a vůbec se semnou nebaviy. Napsala jsem stižnost na vedení, na jednání jejich zaměstnancu a poškození věci ale ani po třech měsicich jsem se nedočkala odpovědi.

Sony Bravia 40“ LCD/FHD/50Hz/TC

odstoupení od smlouvy

18.2.2014 10:34, před 11 lety

V případě, že se na výrobku vyskytne již po třetí stejná závada, má kupující dle § 622 odst. 2 občanského zákoníku právo žádat odstoupení od kupní smlouvy. Zároveň prodejce má sice na vyřízení reklamace 30 dní, ale to je maximální doba. Reklamace má být vyřízena bez zbytečného odkladu a rozhodnuto o ní má být ihned maximálně do 3 dnů dle § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele. Každopádně doba, po kterou je výrobek v reklamaci se do záruční lhůty nezapočítává dle § 627 občanského zákoníku.
Pokud nebude závada odstraněna, může kupující odstoupit od kupní smlouvy pro nevyřízení reklamace ve lhůtě 30 dnů.

7.6.2014 10:09, před 11 lety

Bohužel se společnost Electro World s.r.o. nerozhodla využít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.
Spotřebitelé mají nadále možnost pokračovat v řešení sporu v občanskoprávním řízení. Před samotným případným podáním žaloby doporučujeme zaslat společnosti předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu.

23.6.2015 15:00, před 10 lety

Na žádost společnosti jsme stížnost znovu otevřeli, aby mohla připojit své vyjádření.

14.9.2015 17:37, před 9 lety

Společnost Electro World s.r.o. již nevyužila možnosti reagovat, stížnost proto opětovně uzavíráme. V případě potřeby další konzultace se spotřebitel může obrátit na naši poradnu na telefonní lince 299 149 009.

14.9.2015 17:37, před 9 lety

Lukas Evicka Holubovi