Česká pošta si dělá reklamu na dražší službu balík do ruky. A já, pokud ji využiji , očekávám, že mi bude balík opravdu doručen do ruky.
Opakovaně se mi doručovatel dovolal v dopoledních, nebo časně odpoledních hodinách s tím, že pokud nejsem doma (pracuji) zásilku ukládá. Nebo pokud jsem mu telefon hned nezvedl (holt na sále nelze volat) již posílal SMS s informováním o uložení na poště.
doručovací adresa - Liberec, Sametová
Rád bych, kdyby se doručovatel nespokojil jen s jedním zavoláním, a pokud se dovolá a adresát není doma, aby se domluvil na termínu dodání. aby balík do ruky, byl opravdu do ruky.
Děkuji.
Česká pošta umožňuje sjednání doplňkové služba tzv. Garantovaného času, což umožňuje zákazníkovi upřesnit čas dodání pro doručení balíku nejpozději do 10.00, 12.00 nebo 14.00 hodin a také v sobotu.
Pokud by byla tato doplňková služba sjednána a poskytovatel poštovních služeb dle toho neplnil, lze v rámci reklamace služby žádat slevu, případně náhradu škody, pokud pochybením vznikla.
Bohužel Česká pošta, s.p. na výzvy k reakci na podané stížnosti nereagoval. Vzhledem k tomu, že služba mimosoudního řešení sporů je založena na principu dobrovolnosti, nelze stížnost v rámci služby VašeStížnosti.cz úspěšně vyřešit.
Spotřebitel by se musel svých nároků domáhat přímo vůči Česká pošta, s.p., prostřednictvím soudního řízení nebo u Českého telekomunikačního úřadu.