Několik měsíců dostávám od O2 CZ textové zprávy týkající se údajného vyúčtování (že je uhrazeno, že není uhrazeno, že chybí e-mailová adresa a bude tedy převedeno na placené papírové atd.). Několikrát jsem se obrátil na zákaznickou linku O2, ale přestože slíbili nápravu, problém pokračuje. Při posledním telefonátu se mi snažili vysvětlit, že to vyřešit nemohou, protože neví, kde mají moje číslo uložené!
Požaduji ukončení komunikace od O2 CZ.
Pokud byl již smluvní vztah mezi společností a spotřebitelem ukončen či vůbec nevznikl, může spotřebitel požadovat po společnosti vyřazení svých osobních údajů z databáze společnosti. Musí tak učinit písemně (nejlépe doporučeně s dodejkou). Pokud totiž spotřebitel odejme společnosti souhlas se zpracováním osobních údajů, společnost je povinna to respektovat. Pakliže bude společnost nadále i po této písemné výzvě proti vůli spotřebitele nakládat s jeho osobními údaji, bude žádoucí se obrátit neprodleně na Úřad pro ochranu osobních údajů s podáním podnětu na porušování § 5 odst. 5 a § 21 odst. 1 písm. b) zákona o ochraně osobních údajů.
Hezký den,
jde-li o číslo, které jste uvedl v neveřejných údajích, pak to je vedené jako kontaktní pro zákaznickou kartu psanou na stejné jméno, jako je to vaše. Stejně tak je pod touto kartou zákazníka zmíněné číslo aktivní.
Na jaké číslo by tedy měly přicházet informace např. ohledně nezaplacení faktury apod.?
Kdy vám případně naposledy dorazila taková zpráva a čeho přesně se týkala?
Omlouvám se, pokud vám na lince nebyly poskytnuté přesné informace.
Renáta Drastichová
Guru pro Social Media, O2 CZ
Nejsem klientem O2. Těžko k tomu něco dodat!
Dostale jsem následně omluvný e-mail od paní Drastichové, nicméně tady to vypadá, že jsem mimo já. Neuvěřitelné.
Stížnost přeřezujeme na společnost, která má možnost reagovat na vyjádření spotřebitele.
celou záležitost jsme již během včerejška dořešili prostřednictvím Twitteru. Kontakt již u zákaznice, u které byl veden, není, tudíž SMS zprávy vám již chodit nebudou. Omlouvám se za nedorozumění ze strany Renáty, ihned po zjištění, že se přehlédla, vám psala e-mail.
Petr Mišurec
Guru pro Social Media, O2 CZ
Komentář: O2 od začátku předpokládá, že klient nemá pravdu a tak se k němu chová. Omluva za jednoznačnou chybu na jejich straně byla minimální.
Řešení dává smysl, ale je stejné jako bylo před několika měsíci, uvidíme, jestli tentokrát bude fungovat. V každém případě jsem zároveň na radu dTestu požádal o výmaz všech svých údajů z databází O2, abych případné další problémy mohl řešit formou stížnosti přes ÚOOÚ.