Před dvěma měsíci mi měl být proplacen úraz z listopadu 2017. Sek byl pry poslán na mou trvalou adresu. Není ani na trvalé adrese ani na poště. Proto jsem požádal o zaslání šeku na mou korespondenční adresu. Bylo mi odpovězeno, že až se vrátí sek zpět na pobočku. Jak se může vratit šek, který není nikde k dohledani? Na žádost zrušení platnosti a zaslání nového na mou korespondenční adresu jsem už žádnou odpověď nedostal. Při snaze vyřešit problém na pobočce mi bylo řečeno, že mám vše probírat přes email. Jak dlouho mám čekat? 10let?
Pracovní úraz
Žádám o zrušení platnosti starého šeku a zaslání nového na mou korespondenční adresu.
Vznikl-li spotřebiteli nárok na poskytnutí pojistného plnění, je společnost povinna dostát svému závazku. Pokud tak neučiní, je vhodné uplatnit reklamaci.
Nepodaří-li se ani po uplatnění reklamace spor vyřešit, má spotřebitel možnost se obrátit na finančního arbitra. Finanční arbitr je příslušný rozhodovat spory mezi spotřebitelem a pojistitelem nebo pojišťovacím zprostředkovatelem při nabízení, poskytování nebo zprostředkování životního pojištění. Řízení před finančním arbitrem je zdarma. Formulář k podání návrhu na zahájení řízení je možné vyhledat na webové adrese www.finarbitr.cz/cs/reseni-sporu/pruvodce-podanim-navrhu.html.
Společnost Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group se rozhodla nevyužít možnosti smírného řešení sporů prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz. Vzhledem k tomu, že je námi poskytovaná služba založena na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.
Na žádost společnosti zveřejňujeme její obecné vyjádření k podaným stížnostem:
„Pokud klient není spokojen se službami společnosti Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, může podat písemně či ústně stížnost na jakékoli kontaktní místo této pojišťovny, jejichž seznam je uveden na internetových stránkách www.koop.cz. Pro urychlení vyřízení stížnosti však doporučujeme adresovat stížnost na adresu pro doručování Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, Centrum zákaznické podpory, Brněnská 634, 664 42 Modřice případně na e-mailovou adresu info@koop.cz“