Dne 21.01.2018 jsem si u internetového obchodu AAA-Sport.com ( kontaktní informace nejsou bohužel známé ) objednala 2ks teplákové soupravy v hodnotě 2x 1290Kč. Po vyzkoušení jsem zjistila, že je mi jedna souprava malá a požádala jsem o výměnu z vel. L za vel. XL. Reklamaci balíčku jsem musela odeslat přes DPD CZ, DIRECT PARCEL DISTRIBUTION CZ S. R. O. - WAREHOUSE RAPIDO CZ -664 57 Měnín, Měnín 580 DEPOT 1385, tel. +420 225 373 373, REF: Ivan Ivanov Ivanov. Jinak balíček neobdrží. Už takto mě odeslání přes tuto kurýrní službu stálo 180Kč.
Dne 08.02.2018 mi byl zaslán nový balíček s výměnou teplákové soupravy, ale na dobírku 350Kč. Když jsem psala firmě proč jako mám platit dobírku, bylo mi sděleno, že to bylo pochybení z jejich strany a peníze mi vrátí. Dodnes se tak nestalo. Nehledě na to, že jiný internetový obchod ( Flame Fashion )tuto teplákovou soupravu nabízí o 309Kč levněji, ale to jsem zjistila až později. Jako kompenzaci mi také slíbili dárek. Opět nic!
12x jsem psala na e-shop a oni mi odpověděli a reagovali na zprávy pouze 5x včetně prvotní objednávky a odeslání.
Sportovní souprava dlouhým rukávem FM03-0086-1, Adidas na zip s kapucí černo růžová - model AD1003
Požaduji vrácení neoprávněně zúčtované částky ve výši 350Kč a kompenzaci za dopravu ve výši 180Kč, když pominu, že mi nabízeli dárek za to, že stejný výrobek u jiného e-shopu byl o 309Kč levnější. Budu to brát jako náhradu za vymáhání a neustále se připomínání, aby mi vrátili zadržované peníze ještě za předražený výrobek, který určitě není originál. Takže celkem 839Kč a přes ČOI to nebudu řešit. Děkuji za spolupráci a pomoc.
Jestliže společnost přislíbila spotřebitelce proplacení nákladů na dopravu a případně další částky, je to pro ni závazné a měla by je uhradit. Spotřebitelka může společnosti zaslat výzvu k úhradě formou tzv. předžalobní výzvy. Vzor výzvy a další informace může spotřebitelka nalézt zde: https://www.dtest.cz/clanek-3511/predzalobni-vyzva.
Pokud se nepodaří spor vyřešit smírně, nezbývá než se obrátit na soud v rámci civilněprávního řízení.