OKNA a DVEŘE s.r.o.

#2184Nedodané plastové dveře.

11 měsíců 18 dnů 20 hodin

08.02.2014, před 11 lety

Ing. Jiří Skalický

Dne 12.11.20913 jsem u firmy podepsala Smlouvu o dílo č.1107 a zaplatila na účet 19.395 Kč. Dveře (2ks) měly být dodány do čtyř týdnů. Po uplynulé době jsem se snažila volat a psát, bohužel marně. Za celou dobu mi p. Pavelka odpověděl jen 1x před koncem roku. Napsala jsem doporučený dopis a žádala zboží nebo vrácení platby. Stále nic. Dnes jsme psala člověku se stejnou zkušenností a budeme spolu konzultovat další postup. Nejspíš podáme trestní oznámení.

Jedná se o 2ks vchodových plastových dveří.

Vrácení platby.

17.3.2014 16:25, před 11 lety

V případě, že byla uzavřena smlouva, byly obě stany povinné plnit dle sjednaných podmínek. Pokud zhotovitel neplnil ani po výzvě, měl objednatel právo ods mlouvy odstoupit a žádat vrácení uhrazených finančních částek.
V případě, že by takové jednání bylo běžnou praktikou společnosti, lze podat u orgánu činného v trestním řízení (policie, státní zastupitelství) trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

27.1.2015 12:06, před 10 lety

Společnost OKNA a DVEŘE s.r.o. byla o podané stížnosti informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se k ní vyjádřit, proto jsme se rozhodli případ uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.
Případný spor může být tedy řešen pouze v soudním řízení, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti.
Před samotným podáním žaloby doporučujeme zaslat subjektu předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu. Vhodné je také právní zastoupení. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati.
V případě zahájení trestního řízení je možné uplatnit nárok na náhradu škody v jeho rámci.