HEDIS, a.s.

#2189Nedodané zboží

1 rok 1 měsíc 15 dnů

08.02.2014, před 11 lety

Hedvika Millionová

Z internetového obchodu jsem si vybrala varnou desku, podle pokynů na webových stránkách www.elektroskladem.cz vyplnila všechny údaje a zvolila platbu převodem na účet s dodáním zboží zdarma. Po obdržení zprávy o přijetí objednávky jsem podle pokynů na uvedený účet převedla peníze. Žádala jsem potvrzení přijetí platby, místo toho přišlo několik emailů upřesňující termín dodání a nakonec zpráva, že společnost musela změnit přepravní firmu pro doručení dobírky (kterou jsem nechtěla) s dodatkem, že uhradím-li částku na jiný účet (první byl u ČS, druhý u ČSOB) zboží po doručení peněz ihned vyexpedují. Zkoušela jsem kontaktovat firmu telefonem - na zanechané zprávy nereagují a telefon nezvedají, i emailem, ale ani na ten nereagují (a při třetím pokuse se email vrátil jako nedoručitelný).

plynová varná deska Electrolux EGG6343NOW

Chci odstoupit od smlouvy a požaduji vrátit uhrazenou částku.

20.2.2014 11:19, před 11 lety

V případě, že byla uzavřena smlouva, jsou obě strany povinné z ní plnit dle dohodnutých podmínek. Zároveň platí, že pokud byl dohodnutý způsob přepravy, je tak dohodnutá i cena. Je klamavou obchodní praktikou dle § 12 zákona o ochraně spotřebitele, pokud prodejce uvádí cenu zboží nižší, než jaká ve skutečnosti je, lze pro takovou praktiku podat podnět České obchodní inspekci.

24.3.2015 13:30, před 10 lety

Společnost HEDIS, a.s. se nerozhodla využít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.
Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz. Před samotným podáním žaloby doporučujeme zaslat subjektu předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu. Vhodné je také právní zastoupení. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati.