Koupila jsem společenské šaty do divadla dne7.1.14 v galerii Fenix Freyova 945/35 Praha9 Vysočany.
V sobotu 11.1.14jsem si šaty oblékla do divadla.V divadle jsem zjistila,že mě svědí pokožka v přední části těla.Svědění bylo nepříjemné.Šaty jsem hned v pondělí 13.1.14 odnesla na reklamaci do prodejny.
Bylo mi řečeno prodavačkou ,že mi nevyhovuje pravděpodobně lurex.Reklamace se sepsala.A bylo mi řečeno ,že se peníze nevrací,ale že se to řeší výměnou za jiné zboží.Přišla mi sms,že reklamace je vyřízená.
Reklamace 25.1 byla zamítnutá ,že to není výrobní vada.A že záruka se vztahuje pouze na výrobní vadu -křivé švy.A že jsem věděla ,že šaty obsahují lurex a že může opadávat.Já jsem ,ale nereklamovala opadání lurexu ,ale svědění pokožky při oblečení šatů.Bylo mi napsáno ,že je to ojedinělá reklamace,a obrátili se na znalkyni v oboru.Znalkyně napsala ,že to není výrobní vada,ale že nemůže posoudit zda mám na šaty alergii.
A že šaty jsem již měla na sobě.Ano měla jak jinak bych zjistila ,že je nemůžu nosit ,ve skříni to nepoznám .
Šaty jsem nepřevzala a chtěla jsem se slušně domluvit. Sepsala jsem znovu reklamaci na prodejně.
Znovu mi nebylo vyhověno.Zavolala jsem,abych se domluvila proč mi nebylo vyhověno a zvedl to pán,který mluvil velice špatně česky a byl velice nepříjemný a nenechal mě vůbec domluvit a tel.mi položil.Co mám dělat se šaty ,které nemůžu nosit.
Chtěla bych se domluvit s paní Lhotákovou ,aby nebyla ani jedna strana poškozena na výměně šatů za jiné zboží ,případně doplatím.
Je to ojedinělá reklamace podle p. Lhotákové a měla by mojí reklamaci ještě jednou posoudit a uznat a umožnit výměnů šatů.
Děkuji moc za kladné vyřízení mé žádosti .
Slávka Chmelíková
Společenské šaty EL3065 Bordo vel.46
Chtěla bych se domluvit s p. Lhotákovou
aby reklamace(výměna šatů) byla uznána
a zboží vyměněno za jiné.
V případě dražšího zboží doplatím rozdíl.
Tak by nebyla poškozena ani jedna strana .
V tomto případě bude záležet, zda údaj o obsahu lurexu v látce byl uveden na štítku výrobku nebo v informacích přiložených v návodu. Pokud by tam tento údaj byl a kupující měl na materiál alergii, není to pochybením prodejce. V případě, že tato informace nebyla spotřebiteli dostupná, předpokládal, že není ve výrobku obsažena, jednalo by se o neodpovídající jakost při převzetí výrobku dle § 2161 občanského zákoníku a měl by nárok na odstoupení od kupní smlouvy.
Obchodník byl o podané stížnosti informován, ale neprojevil zájem se k ní vyjádřit. Jelikož je služba VašeStížnosti.cz založena na principu dobrovolnosti, rozhodli jsme se případ uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.