Uzavření smlouvy 25.10.2002 s úrokovou sazbou 3% + 1%zvýhodnění.
14.l0. 2009 na doporučení provedení změny cílové částky. Přišel jsem o 1% úrokového zvýhodnění cca 5.600,-Kč a platbu za úrokové zvýhodnění 6x90 Kč.
Po řádném spoření jsem obdržel dne 4.12.2013 výpověď č.j.210203/2013, s kterou nesouhlasím.
Chci smlouvu uchovat a dospořit do cílové částky, kterou jsem sjednal a zaplatil 1%poplatek.
Česká národní banka vydala prohlášení, že se na stavební spoření užijí přiměřeně i ustanovení o vkladovém účtu. Na základě tohoto prohlášení spořitelny nyní podávají výpovědi stavebních spoření. Na vkladový účet se i přiměřeně použijí ustanovení o běžném účtu, kde je možnost výpovědi ze strany spořitelny. Toto ustanovení je dispozitivní, tzn., že jeho užití může být smluvními stranami vyloučeno. V některých obchodních podmínkách je stanoveno, že smlouvu lze vypovědět pouze za určitých okolnotí. Obvykle takto stavěným ustanovením spořitelna vyloučila možnost vypovědět smlouvu bez udání důvodu. Pokud se v obchodních podmínkách takové ustanovení nachází, byla dle nám dostupných informací podána výpověď neoprávněně.
Společnost se rozhodla nevyužít možnosti mimosoudního řešení sporů a nadále je ochotna s nespokojenými zákazníky komunikovat pouze prostřednictvím svého zákaznického servisu. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze ve správním, případně soudním řízení, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti.