JH BUS s.r.o.

#2198Neuznany narok na odskodneni

11 měsíců 13 dnů 5 hodin

10.02.2014, před 11 lety

David Švec

Pokud je nelegalni vozit pasazery vestoje v autobusech teto firmy, vznikla mi diky nim skoda na ipadu. Predevsim je to ale na dalnici extremne nebezpecne.

Sedim asi ve 4 rade vpravo, sedadlo do ulicky. V Lokti u Cechtic smerem Pha nastupuji poslední lidi a uz musí stat v ulicce.. 2 kluci a vedle me a pani cca 40 let. Snidam koblihu a piju caj. Když vyjedem na D1 dojidam a nabizim ji svoje místo (uplne vepředu je ještě jedno volne, byly 2 ale sedla si tam pani kterou tam ridic nechtel nejdriv pustit pze byla neprijemna, pak ji tam pustil a ještě to chvili uz celkem v normalnim tonu resili), sedl bych si na to posledni volne.. ona nechce i když ji rikam ze stat v busu který jede 100km/h není uplne nejlepší. Ze pry je to kdyztak osud a ze dekuje a dal si cte.. ja si v duchu rikam ze je blazen, když si predstavim co by se při nehode stalo (s jejima detma), ale jedem dal.. Ja si ctu na ipadu Respekt.. drzim to jako knizku, za pouzdro. Mel bych casopis, ale byl jsem 3 roky na zkusene ve Svedsku a predplatne ipad verze je jediny způsob jak si cist nejaky cesky tydenik, z kterého clovek nedostava deprese a porad vi co se deje.

Před Prahou se nastosuji auta.. ridic brzdi celkem na fest, nehoda nehrozi.. vedle me ty 2 kluci padaji na tu pani, ja po nich pravou rukou saham.. všechno se stane velmi rychle.. sic jim zpomalim pad ale ipad se mi z leve ruky vysmekl a skončil na zemi displayem dolu..jeste si popojel o radu dopředu při brzdeni. Podava mi ho pani, která sedi prede mnou a smejeme se. Pani co spadla říká tem dvěma panum ze ona by to ustala ale oni situaci moc nesledovali, nikomu se nic nestalo.. adrenalin ale pak pohoda. Ja si ctu dal a objevuju praskle sklo na ipadu. Na jednom miste je vetsi vryp, kde byl na zemi asi kaminek a cele to prasknuti pravdepodobne zpusobil.. skoda za cca 2500kc diky tomu ze JH bus maximalizuje profit na ukor bezpecnosti. JH busu jsem venoval asi 10h casu vysvetlovanim, pak mi rekli ze se mam obratit na soud. Dokazete poradit co s tim?

Nakonec cert vem ipad ale v ulicce nesmi byt ani taska kdyz jdete busem.. lidi tam ale stat muzou kdyz bus jede 100km/h?

odskodneni, jasny vyklad toho zda dalkovi dopravci mohou vozit lidi stojici v ulicce pro ostatni.

JH bus je mimochodem firma ktera ma na svedomi lonskou nehodu v Chorvatsku, 8 mrtvych.

26.3.2014 14:49, před 11 lety

Dle § 48 zákona o provozu na pozemních komunikacích platí, že řidič nesmí připustit, aby počet přepravovaných osob starších 12 let překročil počet povolených míst určených k přepravě osob (dále jen "povolené místo"). V případě, že by došlo k porušení tohoto ustanovení odpovídá společnost za škodu tím způsobenou.
Zároveň by ale bylo nutné prokázat, kolik bylo v dopravním prostředku povolených míst, kolik bylo přepravováno lidí a že vznik škody je důsledkem takového porušení.

23.1.2015 17:09, před 10 lety

Společnost JH BUS s.r.o. byla o podané stížnosti informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se k ní vyjádřit. Jelikož je služba VašeStížnosti.cz založena na principu dobrovolnosti, rozhodli jsme se případ uzavřít z důvodu nereakce podnikatele. Případný spor může být tedy řešen pouze v soudním řízení.