Reklamovala jsem myčku,která dorazila poškozená.Reklamace byla téměř okamžitě uznaná a ze strany Alzy proběhla dne 27.2. informace,že bylo zboží expedováno k zákazníkovi a že přesný termín doručení bude upřesněn.5.3 jsem Alzu kontaktovala s žádostí o sdělení termínu dodání,bez odezvy.6.3. jsem emailem opět dvakrát žádala o odpověď,7.3. znovu.V ten den jsem do Alzy volala.Paní na infolince slíbila,že mi kolegové z reklamačního odd. odpoví,avšak opět bez odezvy.8.3. jsem psala další email.9.3. jsem do Alzy dvakrát volala.Poprvé jsem žádala info o doručení a vyžádala si trekovací číslo balíku.Číslo u dopravce neexistuje.Žádala jsem tedy o písemné vyjádření emailem,které nedorazilo.Volala jsem tedy podruhé.Bohužel mi nejsou operátoři schopni s ničím pomoct,nic prý nevědí,situaci prověřují.Na moji žádost,aby mi emailem potvrdili,že situaci řeší s dopravcem,mi bylo sděleno,že dotyčný operátor nemůže slibovat nic za své kolegy.Na nadřízeného mě odmítl přepojit.Nemám tedy ani zboží,ani peníze.
ELECTROLUX ESL8345RO
S výsledkem reklamace bych byla spokojená,byl mi slíben nový kus. Chtěla bych jen vědět,kdy mi dorazí.
Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se podnikatel se spotřebitelem nedohodne na lhůtě delší. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy. Dojde-li k podstatnému porušení smlouvy, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit a žádat vrácení peněžních prostředků. Spotřebiteli doporučujeme, aby si uchoval všechny dokumenty prokazující, že reklamace byla uplatněna.
Prodávající je povinen spotřebiteli vydat písemné potvrzení o tom, kdy spotřebitel právo uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitel požaduje; a dále potvrzení o datu a způsobu vyřízení reklamace, včetně potvrzení o provedení opravy a době jejího trvání, případně písemné odůvodnění zamítnutí reklamace. Tato povinnost se vztahuje i na jiné osoby určené k provedení opravy. Pokud tak neučiní, dopouští se správního deliktu, za který mu hrozí pokuta od České obchodní inspekce.
Dobrý den, paní Kohoutková,
mrzí mne, že reaguji s větším časovým odstupem. Prověřoval jsem však veškeré informace. Na jejich základě mohu říci, že došlo k odeslání myčky po domluvě již 27.2.2018. Tato myčka, resp. zásilka se ztratila a dopravce nás o této skutečnosti informoval až se zpožděním i přes naši opakovanou snahu celou situaci dořešit k Vaší spokojenosti.
Poté, co jsme byli informováni o ztrátě balíku, tak jsme Vám odeslali 2. myčku, která Vám dle dohledaných informací byla doručena. Mohu Vás ujistit, že toto není standardní situace a již jsme podnikly patřičné kroky k tomu, aby se již ani neopakovala.
Pokud považujete situaci za uzavřenou, poprosím Vás také o uzavření případu na tomto portálu.
Děkuji za Vaše pochopení a přeji příjemný den,
Tomáš Holek
Péče o zákazníky
Dobrý den, pane Holku,
popravdě jste jen důkazem toho, jak Alza komunikuje se zákazníky v případě problému. Vaší zákonnou povinností je vyřídit reklamaci včetně odstranění vady bez zbytečného odkladu, nejpozději však do 30ti dnů od podání reklamace. To jste dle mého názoru neučinili, neboť mi nakonec myčka dorazila těsně před uplynutím této lhůty, a to i přes to, že se nečekalo na žádnou opravu, protože mi měl být dodán nový kus.
Co mi ale vadí mnohem víc je fakt, že jsem se po celou dobu nebyla schopná dozvědět, co se s reklamací a novým kusem děje. Jediné, co jsem chtěla, bylo vzít si volno, abych si myčku mohla od dopravce převzít (naší lokalitu jezdí jen dopoledne). Vaši zaměstnanci mi ale nebyli schopní podat relevantní informace, protože sami nic nevěděli, do skladu zavolat nemohli, s reklamačním oddělením mohli komunikovat jen emailem, atd. Vrcholem všeho bylo, že mi lhali, že byla myčka předána dopravci, přičemž dopravce obdržel pouze objednávku přepravy, nikoliv zboží, viz příložený email.
Za sebe mohu říct, že už si u vás po této zkušenosti nikdy v životě nic neobjednám, protože jste mě rozhodně nepřesvědčili o tom, že jste slušný a poctivý prodejce.
Veronika Kohoutková
V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitelka může obrátit na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009. Spotřebitelka má také možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.