Dobrý den,ráda by jsem dostala vysvětlení ohledně dárkových voucherů které nabízí vaše centrum.
Jsem již vašim klientem a v současné době jsem si chtěla předplatit další následné kontroly.
Můj manžel v dobré vůli zakoupil od soukromé osoby dárkový poukaz (woucher ) v hodnotě 1250 kč na SLUŽBY ve vašem zařízení.
S tímto poukazem jsem navštívila vaši místní pobočku kde mi bylo řečeno že se tento poukaz vlastně na tento druh služeb nevztahuje-vztahuje se pouze na první vstupní ''konzultaci ''.
Byla jsem velice zklamaná a naštvaná jelikož na poukazu je výslovně uvedeno tučným písmem na služby Světa zdraví a také na vašem letáku který byl součástí woucheru je v sekci Naše služby uvedená i opakované konzultace.
Nechápu ? Není tam uvedeno žádné omezení ani konkrétní informace,že by se jednalo o vstupní přeměření. Načež mě kontaktoval manager vaší pobočky a intenzivně vysvětloval že jsem byla podvedená osobou která manželovi woucher prodala ,jelikož ten je prý nepřenosný a jeho hodnota je prý 100 kč !!! Že by rád chtěl kontakt na paní která ho nabízela a různé jiné nesmysly....Dále mě kontaktovali emailem a vysvětlovali to samé....
Opět nechápu ?
Cítím se podvedená vámi-ještě jednou podotýkám že na poukazu není konkrétní jméno,takže není pravda ,že je nepřenosný,žádné omezení služeb tam uvedené rovněž není,takže SLUŽBY jsou přece SLUŽBY-není to nákup výrobků atd...
Pokud je ale poukaz ve výše uvedené hodnotě opravdu jen na první vstupní konzultaci a měření tak je to z vaší strany veliký podvod !
Děkuji za odpověď.
Baránková Jarmila
Opava
navrhněte.....
Zakoupením dárkového poukazu, uzavírá spotřebitel s podnikatelem smlouvu, jejíž součástí jsou i smluvní podmínky, se kterými tímto souhlasí. Smlouva je dvoustranný akt, který zakládá práva a povinnosti oběma stranám.
Pokud na vystaveném poukazu nebyla uvedena žádná informace o době jeho platnosti, ani spotřebitel nebyl při uzavírání smlouvy o omezené platnosti poukazu nijak informován, platí, že dle § 1759 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, smlouva strany zavazuje, lze ji změnit nebo zrušit jen se souhlasem všech stran, anebo z jiných zákonných důvodů. Společnost by měla povolit vyčerpat zakoupený poukaz, případně vrátit cenu za nevyčerpané poukázky. Dárkové poukazy jsou ze své podstaty přenosné a proto jej může uplatnit i jiná osoba, než ta, která jej zakoupila.
Jestliže není pochyb, že poukaz je pravý, musí spotřebiteli společnost vyhovět a služby uvedené na poukazu poskytnout.
Nebude-li možné vyřešit spor smírnou cestou, má spotřebitel možnost využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.