Kamil Nápravník

#22368Nevrácení peněz za poštovné při reklamaci výrobku

4 měsíce 3 hodiny

19.03.2018, před 7 lety

Markéta Nováková

Firma dodala poškozený výrobek (CANAS Multi-Star 5v1 - Multifunkční keramický toustovač, vaflovač, gril), který jeho používáním ohrožoval nás zákazníky na životě. Čvrt výka bylo odlomené a odlomený díl nebyl umístěn v balení (nebylo ani možné to slepit). Zboží jsme reklamovali, nové zboží poslali v pořádku, ale požadovali jsme vrácení peněz za poštovné reklamovaného zboží, ale i po opakovaném kontaktování (email, telefonicky) nám peníze vráceny na účet nebyly. Nyní jsou to 4 měsíce a firma nereaguje. Všechny potřebné materiály k proplacení poštovného jsme dodali a stále bez odezvy.

CANAS Multi-Star 5v1 - Multifunkční keramický toustovač, vaflovač, gril

Žádáme plné uhrazení poštovného za reklamované zboží a za poslání dokumentů vydané poštou, že jsme reklamované zboží posílali poštou za finanční poplatek.

20.4.2018 13:12, před 7 lety

O právu na náhradu účelně vynaložených nákladů při uznané reklamaci hovoří § 1924 občanského zákoníku. Je-li kupující oprávněn požadovat nápravu vadného plnění, náleží mu i náhrada nákladů účelně vynaložených při uplatnění tohoto práva. Neuplatní-li však právo na náhradu do jednoho měsíce po uplynutí lhůty, ve které je třeba vytknout vadu, nebude mu právo na náhradu nákladu v případném soudním sporu přiznáno.

K tomu je však třeba dodat, že se vždy jedná o nejnižší možné náklady. Pokud například kupující zvolí nákladnější variantu dopravy, není mu prodávající povinen hradit plnou výši skutečně vynaložených nákladů. Prodávající je tedy povinen poskytnout náhradu pouze do výše nákladů nejnutnějších.

Spotřebitel může rovněž využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Řízení před Českou obchodní inspekcí je zdarma. Více informací je možné vyhledat na webové adrese: www.adr.coi.cz

19.7.2018 17:18, před 6 lety

Podnikatel byl o podané stížnosti informován, bohužel však dosud neprojevil zájem se k případu vyjádřit. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít.

V případě potřeby další konzultace se spotřebitelka může obrátit na naši poradnu na telefonní lince 299 149 009. Spotřebitelka má možnost využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.