Dne 28.2.2018 jsem si všimla inzerátů, tuším na portále Seznam.cz. Zaujaly mne tam ponožky s motivy koček. Dvoje jsem objednala a řádně zaplatila /28.2./ na účet 2900295296, o čemž mohu doložit doklad z mého internetového bankovnictví. Šlo o částku 130 Kč. Nedostala jsem žádnou objednávku ani jiný doklad, ze kterého bych mohla vycházet a kdy by byla uvedena adresa firmy, kam se mohu případně obrátit. Proto jsem pomocí vyhledavače google.cz našla tyto stránky a připojuji se.
nemám k dispozici nic, protože mi neposlali ani potvrzenou objednávku, šlo o dvoje ponožky s motivem obrázku koček, každé byly jiné
Od nákupu ustupuji. Požaduji vrácení 130 Kč.
Spotřebitel má dle § 1829 odst. 1 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, právo odstoupit od smlouvy. Toto právo může dle bodu 40 Preambule Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2011/83/EU uplatnit kdykoliv od objednání zboží.
Odstoupení od kupní smlouvy je jednostranným právním jednáním, přičemž k jeho účinností je nezbytné, aby bylo doručeno druhé straně. Jestliže existuje právní nárok na odstoupení, smlouva zaniká v okamžiku, kdy strana mající tento nárok prokazatelně oznámí straně druhé, že jej využívá.
V § 1827 občanského zákoníku je závazně stanoveno, že podá-li spotřebitel objednávku prostřednictvím některého prostředku komunikace na dálku, je podnikatel povinen prostřednictvím některého prostředku komunikace na dálku neprodleně potvrdit její obdržení. To neplatí při uzavírání smlouvy výlučně výměnou elektronické pošty nebo obdobnou individuální komunikací.
zašlete nám, prosím, potvrzení o platbě, objednávku dohledáme a situaci prověříme. Potvrzení zašlete na náš zákaznický servis zde: https://postovnezdarma.cz/helpdesk
Hezký den přeje
Aneta J.