Kúpili sme nie najlacnejší výrobok značky Samsung chladničku s mrazničkou.Po dvoch rokoch a dvoch mesiacoch nám odišlo chladenie chladničky. Keď sa dá na nižší stupeň chladenia kazí sa všetko čo sa v nej nachádza. Dám na vyšší stupeň 2°C tak v chladničke v zásuvkách sa všetko zmrazí ako v mrazničke, ale mraznička nám normálne mrazí. Strašne v nej praská a niekedy hučí.
Chladnička s mrazničkou Samsung RB37J5235SSEF SG COMBI
Preto žiadam aby nám bola uznaná záručná doba a oprava zdarma, pretože nieje možné aby tak drahý výrobok slúžil zákazníkovi len tak krátky čas. Za skoré riešenie tohto problému vopred ďakujem.
Pokud spotřebitelka vadu zjistila až po uplynutí záruční doby, reklamovat tuto vadu již nemůže. Prodávající zodpovídá za vady výrobku po dobu dvaceti čtyř měsíců od koupě dle ustanovení § 2165 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku. Pokud nebyla dohodnuta delší záruční doba, prodávající již nemá žádnou povinnost, aby se reklamací zabýval.
Vůči výrobci nemá kupující z titulu kupní smlouvy žádný vztah. Závazky z vadného plnění vůči kupujícímu má pouze prodejce, a to v zákonné, popřípadě prodloužené záruční době, pokud byla sjednána.
Pokud výrobce projevil ochotu zabývat se vadou výrobku, učinil tak nad rámec svých zákonných povinností. Záleží jen na výrobci, zda v rámci zachování dobrého jména bude ochotný se dohodnout se spotřebitelem na případné mimozáruční bezplatné opravě či slevě.