Kaufland Česká republika v.o.s.

#2240Vratné lahve

5 měsíců 17 dnů

13.02.2014, před 11 lety

Josef Vitlich

Včera jsem chtěl vrátit v Kauflandu normální typizovanou sklenici od piva. Sklenici mi vrátili s tím, že pivo bylo zakoupeno v Lidlu a tak že mi sklenici nemohou vzít.

Sklenice od piva

Domnívám se, že typizovanou sklenici od piva, kterou jsem koupil v Lidlu mohu vrátit i v Kafulandu.

13.2.2014 14:35, před 11 lety

Dle § 18 zákona o ochraně spotřebitel platí, že prodávající je povinen informovat spotřebitele o peněžní částce za výkup vratných zálohovaných obalů a tuto informaci na viditelném místě zpřístupnit.O změně peněžní částky za vykupované vratné zálohované obaly nebo o ukončení výkupu vratných zálohovaných obalů je prodávající povinen informovat spotřebitele po dobu nejméně 30 kalendářních dnů před dnem provedení změny nebo ukončení výkupu. Po tuto dobu nesmí být výkup těchto obalů zastaven.
Společnost nemusí přijímat veškeré vratné zálohové obaly, obvykle jsou vykupovány dle sortimentu společnosti.

30.7.2014 11:53, před 10 lety

Stížnost uzavíráme z důvodu dlouhodobé nereakce společnosti na tento podnět.