HP TRONIC, s.r.o. (dříve DATART INTERNATIONAL,a.s.)

#22411Reklamace čtečky

20.03.2018, před 7 lety

Václav Hoffman

reklamoval jsem u této společnosti čtečku knih, která po třech a půl měsících přestala fungovat. K mé radosti mi po sedmi dnech přišla odpověď, že reklamace č.SZ18018344, čeká na vyzvednutí, a že dojde k výměně věci. Má radost ovšem vzala rychle za své. Na prodejně přede mne položili rozbalenou a poničenou krabičku, v níž byla zjevně používaná čtečka. Neměla na sobě ani jednu ochranou folii. Ke čtečce jsem nedostal ani zprávu technika autorizovaného servisu. Když jsem se ptal co má znamenat výměna věci v tomhle stavu, bylo mi sděleno že mi dali repasovanou věc. Čtečka byla dárek k vánocům. Proč bych měl chtít vlastní mámě dávat repasovanou čtečku, když sem ji koupil novou???

BOOKEEN Cybook Muse sn:BK606BK1SG4T0100Y1; nové (jiné) sn:BK606BK1SFAK1615Y1

Výměna věci za novou. Nerozbalenou.

20.4.2018 12:51, před 7 lety

Nemá-li věc vlastnosti, které byly ve smlouvě sjednány nebo které prodávající inzeroval, má spotřebitel právo žádat opravu věci nebo dodání nové věci. Pokud spotřebitel zvolil právo na dodání nové věci a prodávající tuto volbu akceptoval (vadu nebylo možné odstranit bez zbytečného odkladu) či prodávající rovnou přistoupil k dodání věci bez vad, je prodávající povinen spotřebiteli dodat novou věc, která bude mít sjednané a inzerované vlastnosti. Byla-li dodána věc použitá, nebyla reklamace vyřízena řádně. Spotřebitel by měl v takovém případě trvat na řádném vyřízení reklamace. Pokud již uplynula 30 denní lhůta pro vyřízení reklamace, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit, neboť jeho reklamace nebyla vyřízena včas (dle § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele).

Bude-li prodávající trvat na zamítavém stanovisku, má spotřebitel možnost využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese https://www.coi.cz/informace-o-adr/.

4.7.2018 15:45, před 7 lety