Pan Vojtěch Šoukal prodal a inzeroval vozidlo, které bylo bouráno - jako nehavarované a přitom věděl od majitele, že vozidlo havarováno bylo. K vozidlu dostal i sadu zimních pneumatik, které při naší koupi zapřel.... že k vozidlu žádné zimní pneumatiky nebyly a nabídl nám ke koupi nějakou sadu za 6000 kč. Druhý en se ukázalo se, že byla součástí výbavy auta od majitele. Po příjezdu domů jsme druhý den auto nenastartovali... Dle mého soudu vyměnil i autobaterii za špatnou z jiného vozidla.
Po kontaktu slíbil nápravu, ale tím to také skončilo a na sms a emaily nereaguje.
Rozhodně nedoporučujeme a negativa které mají na recenzi aut odpovídají mé zkušenosti. Pokud jde o přímého pracovníka na autobazaru, tak tam byl velmi příjemný a ochotný mladý pán, na rozdíl od prolhaného pana Šoukala.
4J1 0561 škoda octavia 1,6 Tdi
nelhat zákazníkům, že vozidlo je nehavarované, neměnit z auta věci za nefunkční apod.
Pokud byl prodejcem pan Šoukal odpovídá za vady. Pokud od majitele odkoupil auto i s pneumatikami, není jeho povinností je prodávat dál společně s automobilem. Takovou povinnost by měl, pokud by byl pouze zprostředkovatelem koupě. Zároveň tvrzení, že automobil není havarovaný a byl by mohlo být vyhodnoceno i jako jednání podvodné, protože kupujícího uvedl úmyslně v omyl pro své obohacení. Takové skutečnosti bude třeba prokázat, nejlépe písemnostmi nebo svedeckou výpovědí.
Společnost AUTOCOLOR Šoukal s.r.o. byla o podané stížnosti informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se k ní vyjádřit, proto jsme se rozhodli případ uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.
Případný spor může být tedy řešen pouze v soudním řízení, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti. Vhodné je právní zastoupení.